Meneer Rutte,

Ik las gisteren uw ‘Briefje van Mark’ aan Geert Wilders op Twitter naar aanleiding van Wilders’ volkomen terechte kritiek op het Hamasfeestje in Amsterdam.

“Beste Geert, We hadden allemaal gewild dat de opening van het Nationaal Holocaustmuseum gisteren rustig zou zijn verlopen. Maar één ding is zeker: als het gaat om het handhaven van de openbare orde bedrijven onze burgemeesters geen politiek. Mark”

En ik moest heel hard lachen.

Zou íemand er nog intrappen?

Zou iedereen dan ál die keren dat burgemeesters rondom demonstraties op de meest schandelijke wijze politiek bedreven écht vergeten zijn?

(Advertentie)

Ik zal u niet vermoeien met een ellenlange opsomming, want u heeft het veel te druk met de pr-campagne die u uw volgende ‘baantje’ moet bezorgen.

Dus al die snelwegbezettingen door de klimaatactivisten, al die antisemitische sit -ins in stationsgebouwen door de Hamas-aanhangers waarbij níet werd ingegrepen en al die coronademonstraties waarbij de dienders er in opdracht van de burgemeesters juist wél op een waanzinnige manier op los mepten, of erger, laat ik even zitten.

Ik noem slechts vier voorbeelden die nóg beter bewijzen dat u het liegen nog niet verleerd bent.

Voorbeeld 1: Dokkum.

Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel overlegde vóór de intocht van Sinterklaas in Dokkum uitgebreid met de activisten van Kick Out Zwarte Piet. Waarover? Over wat de beste wijze was om die domme Friezen duidelijk te maken dat ze smerige racisten waren (en het Openbaar Ministerie maakte het in opdracht van de politiek ‘netjes’ af door de blokkeerfriezen een strafblad te bezorgen).

Voorbeeld 2: Nijmegen.

(Advertentie)

Burgemeester Hubert Bruls ging voor in een demonstratieve optocht richting het politiebureau. Waarom? Om voorgedrukte (!) aangifteformulieren te tekenen tegen Geert Wilders, die volgens de burgemeester en een lange stoet van (soms zelfs analfabete) dwergen het gevang in moest wegens zijn Marokkanen-uitspraak.

Voorbeeld 3: Amsterdam.

Burgemeester Femke Halsema stond na de dood van de Amerikaanse draaideurcrimineel George Floyd een demonstratie van 15.000 Black Lives Matter-activisten toe op de Dam (die van de strafbare, maar niet bestrafte opruiing door Akwasi). Wanneer? Tijdens de eerste fase van de coronapandemie, toen op begrafenissen en crematies slechts dertig nabestaanden afscheid mochten nemen van hun geliefden.

Voorbeeld 4: Arnhem.

(Advertentie)

Burgemeester Ahmed Marcouch (overigens een plurk) liet een poging tot koranverbranding door Edwin Wagensveld van Pegida bewust uit de hand lopen, waardoor Wagensveld moest rennen voor zijn leven. Waarom? Omdat Moslimbroeder Marcouch dan vlak daarna kon pleiten voor een landelijke verbod op het verbranden van de koran.

Snapt u?

En zo was het dus zondag de politíeke keuze van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam om zelfs nabestaanden van de Holocaust én hun achterkleinkinderen door een haag van antisemitisch haatschorremorrie richting het Nationaal Holocaustmuseum te laten wandelen.

Wie dat witwast, is net zo erg.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Al denk ik niet dat het helpt.