Mevrouw Halsema,

Ik heb gisteren geprobeerd het een beetje bij te houden, de sfeer rond de opening van het Nationaal Holocaustmuseum.

Het enige Holocaustmuseum ter wereld dat op een plaats staat van waar letterlijk tienduizenden Joden richting werkkampen en gaskamers werden getransporteerd.

Een kleine selectie uit de oogst?

Joodse gasten, van wie sommigen de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt, die zich door een meute van “kankerjoden” tot “From the river to the sea, Palestine will be free” gillende Hamasaanhangers en -apologeten moesten banen.

Het ceremoniële hoofd van een bevriende natie die volop bedreigd werd en voor moordenaar werd uitgemaakt en wiens gezicht was afgebeeld op borden met het woord ‘Wanted’.

(Advertentie)

Toespraken van onder anderen koning Willem-Alexander in de Portugese Synagoge, die af en toe overstemd werden door het antisemitische geschreeuw van buiten.

Het officiële openingsmoment van het Nationaal Holocaustmuseum, waarbij Holocaustoverlevende Rudie Cortissos in aanwezigheid van zijn achterkleindochter een mezoeza aan de deurpost bevestigde, waarvan niets te horen was door het antisemitische gegil.

Tuig dat op het Waterlooplein politiebusjes beklom, met Palestijnse vlaggen zwaaide en zelfs een agent in zijn gezicht probeerde te schoppen.

Politiebusjes waarvan de banden werden lekgestoken.

Agenten die vuurwerk en eieren naar hun hoofd kregen.

(Advertentie)

Politie en Mobiele Eenheid die weer louter “deëscalerend optraden”.

Een demonstratie van de radicaal-islamitische organisatie Hizb ut-Tahrir met aparte mannen- en vrouwenvakken waarbij ook journalisten zich van de organisatie aan die scheiding moeten houden.

Zwaaiende vlaggen van ‘Samidoun’, een organisatie die in andere landen verboden is vanwege Jodenhaat en waarvan leden deelnamen aan de pogrom van 7 oktober 2023 in Israël.

Uiteraard weer een sit-in.

En een lekker overzichtelijke dertien arrestaties.

(Advertentie)

Ik denk dat u gisteravond, als facilitator van deze nieuwe schandvlek op dit deel van de Nederlandse geschiedenis, héél tevreden naar bed ging.

Hartje van Kati Piri op de app…

Duimpje van Rutger Groot Wassink…

Het enige wat er nog aan ontbrak was een paar dode Joden.

Maar dat komt nog wel.

U heeft nog zes jaar.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als u weer moskeebestuurders thuis op de thee krijgt en u ze iets wilt meegeven dat ze snappen.