Meneer Timmermans,

Denkt u aan uw zorgplicht?

Ik bedoel: van u wordt als leider van GroenLinks/PvdA wel verwacht dat u het lichamelijk én geestelijk welbevinden van de schaapjes in uw kudde in de gaten houdt.

Neem Suzanne Kröger, het van GroenLinks geërfde Kamerlid dat vorig jaar op een bijeenkomst in Pakhuis De Zwijger met gelijkgestemden een beetje wilde gaan filosoferen over de vraag in hoeverre ze als klimaatactivisten geweld mochten gaan gebruiken.

Die bijeenkomst werd afgeblazen omdat de pers er bovenop dook, maar voor hetzelfde geld hadden we mede dankzij Kröger een nieuwe Aad Kosto gehad.

Of een mevrouw Janmaat.

Gisteren ontdekte ik dat die Kröger ze nog altijd niet alle 24 in het kratje heeft.

(Advertentie)

Ze schreef op Twitter: “Ons krijgen ze niet meer klein. Houden ze niet meer stil. Hoe heftig het soms ook is als vrouw in de politiek. Wij maken ons kwaad voor respect en gelijkwaardigheid. #getangry #internationalevrouwendag.”

Op zich natuurlijk een prima oproep.

Maar totaal debíel als-ie uit de mond komt van een Kamerlid van GroenLinks/PvdA.

Alsof dat niet de énige partij in de Tweede Kamer is die de wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in de richting van een stagiaire ontslagen persvoorlichter de kans gaf om na dat ontslag opnieuw voor GroenLinks-bestuurder Liesbeth van Tongeren te gaan werken.

Mijn jongste zoon, die bij de opvoeding elke dag een paar druppels cynisme meekreeg, reageerde als volgt op dat Twitter-bericht: “Dit gaat over de aangerande stagiaire, toch? En dat Jesse Klaver toen de aanrander beschermde en het in de doofpot wilde stoppen. Kan explicieter, maar goed dat er eindelijk eens een GL’er zich uitspreekt over deze schande.”

(Advertentie)

Natuurlijk doelde Kröger niet op de balk in jullie eigen ogen.

Waarop dan wel?

Op de PVV!

Die doet, door te wijzen op hoe de islamitische republiek Iran vrouwen behandelt, volgens Kröger aan cherry picking. “Al die Nederlandse moslima’s die door de PVV worden beledigd en buitengesloten daar komen wij net zo hard voor op als voor de vrouwen in Iran die vechten voor hun vrijheid.”

“Nu nog voor je eigen stagiaires die worden aangerand door je eigen medewerkers”, hoor ik hier een vader en zoon roepen.

Tot zover Kröger.

(Advertentie)

Een ander GroenLinksPvdA-gezicht over wie u zich met het oog op uw zorgplicht misschien even moet ontfermen, is Kamerlid Kati Piri.

Die pompte een ellenlange verklaring van GroenLinks/PvdA de social media op omdat in kringen van Hamas-aanhangers en -apologeten met grote woede is gereageerd op de gastenlijst bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum, morgen in Amsterdam.

De Israëlische president Isaac Herzog is wat GroenLinks/PvdA betreft éigenlijk niet welkom, maar nu hij toch komt, moet premier Mark Rutte hem van Kati Piri eens goed op zijn flikker geven.

Let wel: we hebben het hier over het stáátshoofd, die leider is van de met de PvdA vergelijkbare Arbeidspartij en zoon van oud-president Chaïm Herzog, die in de Tweede Wereldoorlog in het Britse leger vocht en onder meer Enschede bevrijdde.

Of Kati Piri in die verklaring ook Hamas veroordeelde?

(Advertentie)

Nou, als je de grootste massamoord op één dag op Joden sinds de Tweede Wereldoorlog niet gewoon een pogrom noemt, maar “de aanslag van 7 oktober” en je wilt je antisemitisme verbergen, had er wel een tandje bij gemogen.

GroenLinks-mensen hebben de naam meneer Timmermans, met Rara enzo.

Maar hou ook die van de PvdA in de gaten, hè!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor de vrouwtjes die de weg kwijt zijn.