Beste Dilan,

Als je Frans Timmermans op 22 november ’s avonds laat had gevraagd wat zijn droomscenario was voor de formatie en hij had eerlijk geantwoord, dan weet ik wel wat zijn antwoord was geweest.

“Laat het maar mislukken met Wilders, dan komen Yesilgöz en Omtzigt vanzelf bij mij uit en word ik premier.”

GroenLinks/PvdA, VVD, NSC en D66 hebben samen 78 zetels in de Tweede Kamer.

En met steun van de trouwe bondgenoten CDA en ChristenUnie 38 in de Eerste Kamer.

Dus dat eerste kabinet-Timmermans zou moeiteloos de rit kunnen uitzitten tot de Tweede Kamerverkiezingen van 2028, om de doodeenvoudige reden dat er anders éérder nieuwe verkiezingen zouden komen en de PVV van Geert Wilders nóg veel groter wordt en zijn vrienden van VVD en NSC fors zouden verliezen.

Het beleid van Timmermans 1?

(Advertentie)

Net zo kneiterlinks en globalistisch als het beleid van Rutte 3 en 4, de kabinetten waar jij razend enthousiast aan meewerkte en zelfs in zat.

Dat is Frans Timmermans’ droomscenario.

Dat Pieter Omtzigt er aan gaat meewerken, lijdt voor mij geen enkele twijfel.

Zeker nadat ik heb gelezen dat hij ondanks een akkoord over de rechtsstaat op 9 januari al op 10 januari tóch afhaakte en nadat ik heb gezien hoe gluiperig hij de informatie vorige week opblies (hoezo ‘jonge partij’, de man is bijna het langstzittende Kamerlid!), is mijn vertrouwen in hem tot het nulpunt gedaald.

De énige vraag die dus nog relevant is: ga jíj die droom van Frans Timmermans laten uitkomen?

Ieder ander zou in jouw schoenen voor een onmogelijke keuze staan.

(Advertentie)

Als jij in Timmermans 1 gaat zitten met de VVD, worden jullie in 2028 nogmaals afgestraft door de kiezer. De kiezer zal denken: “Keihard aanpakken dat tuig!” en de VVD gaat dan qua zetels het CDA achterna.

(Aangezien we leven in een land waar de kogel van links of de islam komt, moet ik er als disclaimer aan toevoegen: mits Geert Wilders dan nog leeft.)

Als jij níet in Timmermans 1 gaat zitten met de VVD, komen er nog dit jaar nieuwe verkiezingen. Ook dán worden jullie nogmaals afgestraft door de kiezer. Misschien íets minder hard dan na een Timmermans 1-kabinet, maar toch nog hard. Peilingen zijn misschien palingen, maar je bent niet naïef.

Dus jij staat éigenlijk nu voor de keuze: gaan we naar pak ‘m beet 18 zetels deze zomer of 8 in 2028?

In het eerste geval ben jij nog dit jaar weg als VVD-leider, in het tweede geval kun je nog vier jaar shinen (en het gif van het kagisme verder over Nederland verspreiden).

(Advertentie)

Of het feit dat jullie je verkiezingsprogramma ritueel moeten verbranden om achter de spekrug van Frans Timmermans in het centrum van de macht te blijven nog een rol speelt?

LOL.

Dat verkiezingsprogramma drukken jullie voor eigen gebruik al sinds 2010 af op twaalf centimeter breed boterzacht papier waar een rolletje van wordt gemaakt.

Als je te dom bent om te snappen wat ik bedoel: daar vegen jullie al sinds 2010 je reet mee af.

Dus ik weet wel wat het wordt.

Na Pieter Omtzigt ga ook jíj de kiezers verraden.

We kunnen ook uittekenen hoe.

(Advertentie)

“Het land moet toch geregeerd worden.”

“Wij pakken onze verantwoordelijkheid.”

“Blablabla.”

Timmermans verwijt ik overigens niks.

Dat we ‘Koning Frans en de Palipijpers’ aan de macht krijgen, ligt dan hélemaal aan jou.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dan hoef je niet steeds je haar naar achteren te gooien tijdens je eerste etentje met Koning Frans.