Beste Geert,

Geldt in de politiek nog altijd de regel dat het kabinet met één mond spreekt?

Anderhalf jaar geleden nog wel.

Toen werd CDA-staatssecretaris Mona Keijzer door premier Mark Rutte ontslagen omdat ze in de media haar twijfel had uitgesproken over het coronatoegangsbewijs, die vrijheidsberovende maatregel waarmee ongevaccineerden werden bestraft voor hun ongehoorzaamheid.

Mona Keijzer verwoordde daarmee niet de mening van de rest van het kabinet.

Rutte belde na lezing voor de vorm even met zijn vice-premiers Kajsa Ollongren (D66), Hugo de Jonge (CDA en Carola Schouten (Christenunie) en toen kreeg Keijzer de zak.

Weet jij of die regel over ‘met één mond spreken’ ergens tussen 25 september 2021 en afgelopen maandag is komen te vervallen?

(Advertentie)

Want als die regel nog geldt, is er iets bizars aan de hand.

Dan vindt het hele Nederlandse kabinet van VVD, D66, CDA en Christenunie dat het jouw eigen schuld is dat je al ruim achttien jaar in levensgevaar bent en dag en nacht de zwaarst denkbare beveiliging nodig hebt om überhaupt in leven te blijven.  

En dan vindt het hele Nederlandse kabinet van VVD, D66, CDA en Christenunie dat je de tienduizenden doodsbedreigingen die jou uit islamitische hoek bereikten en bereiken aan jezelf te wijten hebt.

En dan vindt het hele Nederlandse kabinet van VVD, D66, CDA en Christenunie dat je de fatwa’s die over jou zijn en nog zullen worden uitgesproken door islamitische geestelijken aan jezelf te wijten hebt.

En dan vindt het hele Nederlandse kabinet van VVD, D66, CDA en Christenunie dat je niet moet mekkeren als één moslim straks eeuwige roem en een paar miljoen dollar krijgt als hij jou omlegt.

(Advertentie)

Of althans: het hele Nederlandse kabinet zou er begrip voor hebben.

Hoe dat zo?

Nou, een vooraanstaand minister uit het Nederlandse kabinet van VVD, D66, CDA en Christenunie sprak maandag in de media de ronduit giftige woorden: “Niemand wil het leven van Geert Wilders leiden, maar daar maak ik wel de kanttekening bij dat Geert Wilders zelf op Twitter enorm radicaliseert en demoniseert.”

Die constructie kennen we nog van Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

“Je mag iemand natuurlijk niet vermoorden om zijn mening, máárrr…”

De minister die maandag in de media keihard aan victim blaming deed, kon niet haar boeltje pakken na wat belletjes van de premier met enkele andere ministers.

(Advertentie)

Ofwel: het Nederlandse kabinet van VVD, D66, CDA en Christenunie vindt blijkbaar unaniem dat jij het onmenselijke leven dat je al ruim achttien jaar leidt wegens bedreigingen uit islamitische hoek aan jezelf te danken hebt.

En waar ik ‘leidt’ zei, bedoelde ik ‘lijdt’.

Had je maar niet jarenlang je zorgen moeten uitspreken over de kwalijke kanten van dat geloof.

Eigen schuld, dikke bult.

Dat is het officiële standpunt van het Nederlandse kabinet en daar zul jij het mee moeten doen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dan kun je een keer iets terugdoen richting de lui die je demoniseren.

PS2. In afl. 104 van de Nare Jongens Podcast, de Fakkel Special, uiteraard ook aandacht voor deze affaire.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!