Beste Femke,

Hoe het had kunnen gaan?

“Hans, Femke hier.”

“Haaii Femke! Wat leuk! Je belt voor Eva’s verjaardag?”

“Nee, over dat grappige filmpje van je op internet.”

“Ja, leuk hè? Iemand moest het doen hè, in zo’n periode waarin het antisemitisme in je stad niet te harden is. Net als eind jaren der…”

“Hans, ik bel niet om met jou de genocide op de Gazanen te bespreken, of dat akkefietje op 7 oktober. Dat heb ik vorige week al met een aantal burgers en organisatie gedaan. Ik bel over dat wapen.”

(Advertentie)

“Ja, zag je het? Geinig hè? Even zo’n subtiele hint naar die ex van je, die jou toen zo voor lul zette door een onklaar gemaakt wapen waarvoor hij geen vergunning had in de ambtswoning te verstoppen. Nou heb ik alleen een lu…”

Oh, gelukkig!”

“Wat?”

“Je ging toch zeggen: luchtdrukpistool?”

“Ja.”

“Dan is het goed. Bij de politie waren nogal wat meldingen binnengekomen. Van Joram van Klaveren van K7, de koepel van ruim 200 moslimorganisaties. En van een woordvoerder van Hizb ut-Tahur, jeweetwel, die van die demonstratie waarbij de vrouwen en de mannen niet bij elkaar mochten staan. Van Erev Rav, dat actiegroepje van die BIJ1-kneus van wie ik de naam steeds vergeet. Van Amnesty International. En ik ben zelf gebeld door Kati Piri. Net toen ik lekker in bad lag.”

Met w… Pardon, door wie?”

(Advertentie)

“Kati Piri. PvdA-Kamerlid. Die was wóedend. ‘Teeuwen raus!’, gilde ze. Helemaal over de pis dat mens. ‘Jij moet nú ingrijpen Femke Halsema, anders sturen we Frans Timmermans op je af en die gaat net zo lang bovenop je zitten tot je een bevel tot huiszoeking hebt getekend!’”

“Je dolt me.”

“Ik ben bloedserieus. Ze schreeuwde zelfs: ‘Teeuwen nicht erwünscht!!!’ En dit is off the record, Hans. Dit mag je niet gebruiken in een filmpje! Maar goed, het was dus goddank een luchtdrukpistool. Dat mag iedereen van 18 jaar en ouder bezitten. Scheelt mij weer een hoop gezeik. Vind je het goed als ik vanmiddag even een wijkagent langs laat fietsen? Dan kan die vaststellen dat het echt een luchtdrukpistool is en is dit gezeik ook weer achter de rug.”

“Tuurlijk, meid! Weet je hoe laat ongeveer? Dan zorg ik dat er iemand thuis is voor de koffie.”

Zo had het kunnen gaan.

Maar zo ging het niet.

(Advertentie)

De Amsterdamse politie, die zondag als een stel makke schapen stond toe te kijken hoe de Joden, van Holocaust-overlevenden tot peuters, andermaal angst werd aangejaagd, rukte twee dagen later zes man/vrouw sterk uit naar de woning van Hans Teeuwen om hem te intimideren na het bespotten van de burgemeester.

Gregorius Nekschot all over again.

Lekker gewerkt, poes!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Volkomen legaal!

PS2.In de Misdaad Special van de ‘Nare Jongens Podcast’ konden we natuurlijk niet om jou heen. En ook niet om de heksenjacht van het Openbaar Ministerie op de Haagse politicus Richard de Mos.