Beste Rob,

Naast leider van dat vreselijke D66 en één van de aanjagers van de demonisering van PVV-leider Geert Wilders ben je óók minister voor Klimaat en Energie.

Helaas.

Gisteren stuurde je in die rol de zogenaamde ‘Actieagenda netcongestie laagspanningsnetten’ naar de Tweede Kamer.

Wat blijkt?

Door de waanzinnige snelheid waarmee zonnepanelen, warmtepompen en laadpaalauto’s de Nederlander met subsidies van onze belastingcenten en leugens over de terugverdientijd door de strot zijn geduwd, is het laagspanningsnet waarop huishoudens en midden- en kleinbedrijven zijn aangesloten vol.

Zo vol dat de overheid nu harde maatregelen overweegt.

Maatregelen die (je verwacht het niet), ten koste gaan van de burger.

(Advertentie)

Als ik mijn informatie uit De Telegraaf zou halen, zou je zeggen dat we tegen jou en de andere klimaatmaffiosi worden opgezet en dat De Telegraaf niet voor niets fout was in de oorlog.

Dus ik haal mijn informatie uit de Volkskrant.

Die krant bracht gisteren een verhaal met als kop: ‘Knipperende lampen tot grote storingen: ook burger gaat gevolgen van overvol stroomnet voelen’.

“In veel woonwijken raakt nu ook het lokale stroomnet zo sterk overbelast dat verregaande ingrepen nodig zijn. Onder meer verplichte gedragsaanpassingen bij burgers en beperking van privacymaatregelen liggen op tafel.”

Hoppa!

Wat een aantal van die mogelijke maatregelen zijn?

Ik blijf citeren.

“Maatregelen om de privacy te beschermen bij het gebruik van slimme meters worden mogelijke overboord gezet.”

“De afspraak uit 2010 bij de introductie van slimme meters dat netbeheerders bijvoorbeeld niet kunnen zien wanneer iemand de tv inschakelt moet van tafel.”

(Advertentie)

“Het is van belang dat al die apparaten en systemen met communicatieprotocollen op afstand aanstuurbaar gemaakt worden.”

“Apparaten kunnen wellicht op afstand worden uitgeschakeld.”

“Burgers worden mogelijk verplicht hun verbruik aan te passen als overbelasting van het stroomnet dreigt.”

“Apparaten als laadpalen, warmtepompen en zonnepanelen moeten op sommige momenten automatisch minder vermogen vragen of geven, of zelfs helemaal niet gebruikt worden.”

(Bij zonnepanelen is dat al het geval, die schakelen zichzelf al uit als overbelasting van het elektriciteitsnet dreigt)

“Huishoudens betalen meer voor de levering van stroom op momenten dat het net zwaar belast is, zoals de vroege ochtend als het land wakker wordt, en aan het eind van de middag en begin van de avond, als iedereen thuis komt.”

“Om deze prijsprikkel effectief te maken, zijn extreem hoge prijzen nodig.”

(Advertentie)

Dus ‘we’ moesten van het gas af en een op elektriciteit draaiende warmtepomp naast het huis laten loeien.

En ‘we’ moesten van benzine-, diesel- en LPG-auto’s af en een peperdure laadpaalauto voor de deur zetten.

Dat extra energieverbruik konden ‘we’ makkelijk betalen, want zonnepanelen waren onze fruitautomaat; die leverden vanwege ‘terugleveren’ en de ‘salderingsregeling’ zelfs geld op.

En wat blijkt nu?

Big Brother Robbie Jetten gaat ons vertellen wanneer we stroom mogen gebruiken.

En omdat Big Brother Robbie Jetten een perverse smeerlap is, gaat-ie de prijzen van elektriciteit als we ons ’s ochtends klaar maken om naar het werk te gaan, als we thuiskomen van ons werk en als we ons ’s avonds willen ontspannen in de keuken of voor de tv zo extreem hoog maken, dat ze voor Jan met de Pet en Mien uit de middenklasse niet meer te betalen zijn.

“Extreem hoge prijzen zijn nodig.”

Zeg niet ik, zegt de Volkskrant.

(Advertentie)

En dat allemaal omdat de klimaatkerk van ‘links’ en de klimaathandel van ‘rechts’ een duivelse kongsi zijn aangegaan.

(En omdat de bevolking te snel groeit 😉)

Nu ruiken de ratten die ‘1984’ als handleiding zien en die de werkende en gepensioneerde onder- en middenklasse haten hun kansen.

En je dan afvragen waarom het Geert Wilders uiteindelijk toch gelukt is om de grootste te worden…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Als je het zat bent graag doorgeven aan Frans Timmermans.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!