Beste Rob,

Je kent dat mopje van de muis en de olifant vast wel.

Een olifant en een muis lopen samen op straat. Zegt de muis tegen de olifant: “Wat stampen we hard, hè?”

Daar moest ik in eerste instantie aan denken toen ik las dat jij, met je negen zeteltjes in de Tweede Kamer, Ronald Plasterk, Geert Wilders, Dilan Yesilgöz, Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas ter verantwoording had geroepen.

Je éiste van de informateur en die vier lijsttrekkers (samen goed voor 88 zetels in de Tweede Kamer) dat ze “na 60 dagen formeren” nou eindelijk eens boter bij de vis gingen leveren.

LOL.

Verder dreigde je (met één zetel in het Europees Parlement) de VVD (die daar vijf keer zoveel zetels heeft) uit de Renew Europe-fractie te gaan gooien als die partij in Nederland zou blijven doorpraten over een kabinet met de PVV.

LOL.

Qua zelfoverschatting begin je Lady Gaza, die in 2021 wel even de eerste vrouwelijke premier van Nederland zou worden en die inmiddels gevlucht is naar haar eigen volk, naar de kroon te steken.

Het zou bij lachen zijn gebleven, als ik niet de speech gehoord had die je zaterdag afstak bij de Rally for Europe.

Daar toonde je namelijk dat je niet alleen dat muisje uit het mopje bent.

Want wat zei je daar?

“Extreemrechtse nationalisten dreigen de kracht van onze politieke samenwerking te ondermijnen. Wilders, Meloni, Orbán, Le Pen winnen aan invloed. Het probleem is niet langer dat ze onze Unie willen beschadigen door eruit te stappen. Het probleem is dat ze erin willen blijven om het volledig te vernietigen. (…) Ik zal niet langs de kant van de weg staan met een bord ‘Pas op voor populisten!’ Vandaag is een waarschuwing. Tijd om wakker te worden!”

En: “Onze politieke familie mag nooit de fout maken om het verrechtsen te normaliseren. We voeren deze verkiezing om vrijheid tegen tirannie te verdedigen. Democratie tegen autocratie. Stabiliteit tegen chaos. Als we politici als Le Pen, Orban of Wilders mogelijk maken en normaliseren,
corrumperen we vrijheid. We bezoedelen de democratie.”

Dat mag je allemaal zeggen.

Want het is natuurlijk ook pijnlijk voor jullie.

Als je zo goed op weg lijkt naar een Groot Europeesch Rijk en dat je dan op de valreep merkt dat het volk in opstand komt door éindelijk te stemmen op partijen die niet bereid zijn de agenda van de globalistische elite in Brussel (en Davos) blind te volgen.

En nog pijnlijker is het dat het volk dat niet doet door letterlijk parlementen te bestormen, maar gewoon op democratische wijze, via de stembus.

Maar je zei meer.

Je plaatste de opkomst van partijen als de PVV in een historisch kader.

Wat je precies zei?

“Vandaag is het 20 januari. Op deze dag in 1942, precies 82 jaar geleden, kwamen vijftien nazi-functionarissen bijeen in een kamer bij de Wannsee, een meer aan de rand van Berlijn. Hun vergadering duurde minder dan twee uur. En in die tijd gebruikten ze hun individuele macht en verantwoordelijkheid om hun ‘eindoplossing’ te bepalen.”

‘Eindoplossing’ is in het Duits: ‘Endlösung’.

Dat was de codenaam voor het plan van nazi-Duitsland voor de systematische uitroeiing van het Joodse volk in Europa. Beter bekend als de Holocaust.

Daar koppel jij dus de opkomst, langs democratische weg, van politici als Geert Wilders aan; een smerige Godwin.

En dat maakt jou dus tot wat je bent.

Geen muis, maar een rat.

Een levensgeváárlijke rat.

Zo deden jullie het namelijk bij Pim Fortuyn ook.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Want ík blijf wel een fatsoenlijk mens.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!