Meneer Rutte,

Lang geleden dat ik zo om u heb gelachen.

Nee, niet toen u die drammer uit Kiev aan de lijn had en even een extra miljard van onze zuurverdiende belastingcenten over de balk smeet.

“Wat mag het zijn, Vlad? Honderd miljoen? Ben jij belazerd. Joh, ik ben binnenkort toch weg. Na mij de zondvloed. Nulletje erbij, hoor. We doen gewoon één miljard. Bovenop de twee die je al was toegezegd voor dit jaar. Ik zal Sigr… eh die Van Waaiendinges van Financiën wel even doorgeven dat-ie moet storten. En dan niet naar Gaza, haha, nee, dat was dus die blonde, dat rekenwonder. Stuur nog even een sms’je met je bankrekeningnummer, dan komt het helemaal goed. Oké? Toedeledokie amigo!”

Prima als zo’n extra cadeautje voor Zelensky wordt gedaan, maar dat het zonder enig overleg met en dus steun van de Tweede Kamer gebeurt, is natuurlijk ronduit stuitend.

(Advertentie)

Nee, ik doel op uw optreden bij die wandelende lachzak van het programma ‘Beau’, Jaïr Ferwerda.

Die vroeg u naar die gasten van ‘Vandaag Inside’ die weer het halfjaarlijkse relletje hadden rond Johan Derksen en toen zei u dat u niet zo’n zin had om daar nog eens te gaan zitten, omdat het er na afloop van het programma zo ongezellig is.

De heertjes Genee, Gijp en Derksen weten namelijk niet hoe snel ze na de uitzending met gierende banden het Mediapark moeten verlaten, de naar gezelligheid hunkerende gast in grote vertwijfeling achterlatend.

De waarheid is natuurlijk een andere.

Er is maar één reden waarom u er eerder wel zat en in de toekomst niet meer gaat zitten: de secretaris-generaal van de NAVO wordt niet gekozen door de Nederlandse kiezers. U heeft er dus niets meer te winnen.

En als u een dildo op uw hoofd wilt zetten, bezoekt u wel zo’n fameus Vondelparkfeestje van één van uw homoseksuele VVD-vrindjes, als u begrijpt wat ik bedoel.

En toen moest het hoogtepunt nog komen, qua schmieren.

(Advertentie)

Want zonder dat die Jaïr er zelfs maar naar hoefde vragen, zei u: “Die talkshows, ‘Op1’ enzo, daar kijkt niemand meer naar, dus je moet toch ook wel, wil je een beetje als politicus…”

En daarna: “Het zijn nog een paar honderdduizend kijkers, dus dat is voorbij.”

LOL!

Even op een vrijdagavond bij de talkshow ‘Beau’ voor een dikke 500.000 kijkers de talkshow ‘Op1’ (met gemiddeld een kleine 600.000 kijkers) definitief irrelevant verklaren.

Eén van de zogenaamde paradepaardjes van de NPO krijgt een afscheidsmiddelvinger van de premier.

Juist nu er binnenkort knopen moeten worden doorgehakt over bezuinigingen op de NPO.

U bemoeit zich nergens meer mee, maar ondertussen begrijpt Dilan precies dat ze van ‘De Grote Majjjrk’ de zegen krijgt om de botte bijl in de Staatsomroepen te zetten…

Héérlijk.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor het geval u die Jaïr straks in Brussel gaat missen.