Beste Derkie,

Heb jij je prioriteiten nog wel een beetje op orde, knul?

Er gebeurde vrijdagavond in Moskou iets verschrikkelijks: een Bataclan-achtige aanslag op onschuldige Russische burgers.

Je collega Kati ‘Pali’ Piri van GroenLinks/PvdA stuurde tegen kwart voor elf die avond al een Twitter-bericht met een emoticon van een gebroken hartje en de tekst “Verschrikkelijke terreuraanslag in Moskou. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers, gewonden en hun naasten” de wereld in.

Slim, want dan hoefde ze niets te zeggen over de vermoedelijke daders.

Die (ISIS-K, de Afghaanse tak van Islamitische Staat) eisten de aanslag namelijk pas later op.

Zo hoefde Piri het Hamas-angeheuchte deel van haar achterban niet tegen de borst te stuiten.

Je VVD-collega Ruben Brekelmans had gisteren rond kwart over elf ’s ochtends eindelijk zijn reactie klaar.

Die wond er (op de dag dat in Arnhem een islamitische burgemeester een gigantische politiemacht op de been bracht om het gebiedsverbod van één islamkritische Nederlandse staatsburger te handhaven) geen doekjes om.

(Advertentie)

“De vreselijke aanslag in Moskou laat weer zien dat (islamitisch) terrorisme geen onderscheid maakt tussen slachtoffers. Gewone Russen die een avondje naar het theater gingen, kinderen die meegingen… Ineens is alles weg. En blijft er alleen verdriet achter. Dit dient altijd en overal te worden veroordeeld. Ik leef mee met familie en vrienden die hun dierbaren zijn verloren. Het lijkt erop dat IS-Khorasan achter de terreuraanslag zit. Ik hoop dat de daders gericht worden gepakt en bestraft. De schuld mag niet in verkeerde schoenen geschoven worden.”

Keurig.

Heel wat sterker dan het larmoyante tweetje dat je D66-collega Rob Jetten drie kwartier later de lucht in slingerde.

Rob schreef: “Geraakt door de beelden van de laffe terreuraanslag in Moskou op onschuldige burgers. Het Russische volk wordt in het hart geraakt. Mijn gedachten zijn bij de gewonden, de slachtoffers en de nabestaanden.”

Waarom pas op 12.02 uur zaterdagmiddag?

Omdat het moeilijk typen is met ogen vol tranen natuurlijk 😉

(Advertentie)

Maar goed, ik dus de hele dag F5’en met mijn schaduwaccount op Twitter (op mijn echte account heb je me geblockt toen ik je uitlachte na je gejank over dat ouwe boerinnetje aan je deur).

Ik vroeg me af: wat gaat Derk zeggen?

Verzint hij iets origineels?

Benoemt hij IS?

Durft hij het woord ‘islamitisch’ te tikken?

Inmiddels weet ik het antwoord.

Noch CDA-fractievoorzitter Henri ‘Rolo’ Bontenbal, noch CDA-buitenlandwoordvoerder Derkie Boswijk nam de moeite om een blijk van medeleven te twitteren aan de doden, de nabestaanden en de gewonden van deze aanslag van Islamitische Staat in één van de grootste van de in totaal 44 landen op het  Europese continent.

Wat deed Derkie Boswijk van de vijfzetelpartij CDA wel?

(Advertentie)

Een zeiktweet over Thierry Baudet van de driezetelpartij FvD plaatsen!

“Ze doen geen enkele moeite meer om te verbergen dat ze eigenlijk het verlengstuk van Poetin zijn”, schreef je boven een retweet van één of ander bejaard mokkel dat nogal geobsedeerd is door het splinterpartijtje van Thierry Baudet.

Liever de totaal irrelevant geworden Thierry Baudet bashen, dan medeleven betuigen met slachtoffers en nabestaanden van een islamitische slachtpartij op het Europese continent.

Zo kennen we Derkie Boswijk weer!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als je een paar uur vrij bent.