Ik schrok wakker en keek op mijn mobiele telefoon hoe laat het was. Tien over vijf in de ochtend. Mijn hersenen begonnen meteen te malen. ‘Shit. Als ik over twee dagen terug ben in Nederland, heb ik nog niks.’

Ik was naar Barcelona gegaan om eindelijk een echte start te maken met mijn boek, zodat ik de deadline zou halen. Een hele week ongestoord schrijven in zonnig Spanje, dan zou ik het de weken daarna thuis wel af krijgen. Met mijn tempo van tikken moest dat lukken. Maar twee dagen voor vertrek uit Barcelona was er weinig zinnigs uit mijn handen gekomen. Een paar duizend woorden. Nog 30.000 te gaan.

Ging ik falen? Terwijl ik de uitgever voor vertrek naar Barcelona nog zo had voorgelogen dat ik al dik over de helft was? Het zou me toch niet gebeuren dat ik om uitstel moest vragen? Als dat al kon. Want de deal was: het boek moest in november in de winkel liggen. Zodat we de verkooppiek van Sinterklaas en Kerstmis konden meepakken. De afgang dat mijn boek er niet zo komen, ik moest er niet aan denken.

Ik moest sowieso aan iets anders denken. Want om tien uur moest mijn wekelijkse column voor de krant naar de redactie worden gestuurd. En ik had nog geen onderwerp. Ik ging mijn vaste rijtje websites langs om inspiratie op te doen, vond binnen een kwartier een geschikt onderwerp, ging onder de douche staan om de eerste en laatste zin te verzinnen (de rest komt dan vanzelf, had de ervaring geleerd) en toen ik me had aangekleed, pakte ik mijn laptop en ramde er in minder dan een halfuur 500 woorden uit.

Dat was het Eureka!-moment.

***
Zo begint de inleiding van mijn ebook ‘Schrijf je boek in 10 dagen’. En in de rest leg ik uit hoe ik die methode verfijnd en vervolmaakt heb. Als je dat boek koopt, dan heb je de basis. Dan kun jij ook jouw non-fictie boek schrijven.

Desondanks zijn er regelmatig mensen, meestal druk bezette, die me benaderen met de vraag of ik ze wil helpen.

Dat wilde ik wel, maar kon ik zelden, omdat ik als obsessieve veelschrijver simpelweg de tijd niet had. Het is de ‘schuld’ van mijn fysio dat ik die tijd nu wel heb; ik moet nieuwe RSI-ellende voorkomen.

Daarom ben ik nu wél beschikbaar om dit jaar een beperkt aantal intelligente, inspirerende mensen die éindelijk hun non-fictie boek eens willen schrijven (én afmaken!) te helpen.

Ik ga het níet voor je schrijven*, maar help wel met de rest. Te beginnen met: je leren hoe je je boek in 10 (lange) dagen kunt schrijven.

Alleen non-fictie? Ja. Van fictie maken heb ik geen verstand – en deze schoenmaker blijft sinds ‘De afgang van 15 maart 2017’ (googel maar) voor altijd bij zijn leest.

Gaat het je geld kosten als wij een klik hebben (voorwaarde!)? Ja. Ik kost ‘loodgieter+’.

Heb je interesse?

Mail me je plan en wat de status van je boek en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

* Zelfs als je niet lekker schrijft, of schrijven niet leuk vindt, help ik je een trucje zodat je tóch je boek kunt schrijven.