Meneer Timmermans,

Als trouw GroenLinks-lid sta ik voor een groot dilemma.

Ik weet namelijk niet meer op welke partij ik volgende week woensdag moet stemmen.

Dat komt door mijn broer Jan.

Gisteravond belde hij weer.

“Laatste keer, Keessie! Morgen check ik hier in Hamburg uit en rij ik terug naar huis. Maandag neem ik het ‘Briefje van Jan’ weer van je over. Weet je al aan wie je je laatste briefje gaat schrijven?”

“Ik denk dat ik Frans Timmermans een steuntje in de rug ga geven. Heb je de laatste peiling van Maurice de Hond gezien? De PVV heeft GroenLinks/PvdA bijna ingehaald! Geeft Frans Timmermans al zijn privileges in Brussel op om de verkiezingen te winnen en daarna als premier Nederland te redden, haalt-ie straks nog minder zetels dan GroenLinks en PvdA in 2021 samen hadden én gaat Geert Wilders hem voorbij!”

“Nederland wordt eindelijk wakker, bedoel je?”

“Hoezo?”

(Advertentie)

“Nou, de kiezers zien éindelijk het gevaar van wat ik altijd ‘de veranderende bevolkingssamenstelling’ noem. Dus de PVV groeit. Én ze doorzien dat die Frans Timmermans alleen maar naar Nederland is teruggekomen ter meerdere eer en glorie van Frans Timmermans. Dus GroenLinks/PvdA stort in. Smullen! Ik hoop dat ze hem in het laatste RTL-debat morgenavond het vuur een beetje aan de schenen leggen, zodat hij weer zo’n woedeaanv…”

“Frans doet niet mee.”

“Hij doet niet mee?”

“Nee. Hij zit morgenochtend bij ‘WNL op Zondag’ en moet ’s middags naar een klimaatmars in Amsterdam. Weet je wie daar ook is, Jan?”

“Mis ik weleens nieuws, Keessie?”

“Dat Frans niet het RTL-deb…”

“Jajajajaja! Luister. Ik ga jou iets voorleggen. Hoe dapper was Drew Barrymore toen ze op 6-jarige leeftijd een hoofdrol speelde in ‘E.T.’? Hoe stoer was Christian Bale toen hij op 12-jarige leeftijd in Steven Spielbergs ‘Empire of the Sun’ debuteerde? Hoe goed was Leonardo DiCaprio toen hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in de televisieserie ‘Parenthood’?”

(Advertentie)

“Eh… ik snap niet zo goed wat dat met Frans te maken heeft.”

“Dat zal ik je vertellen. Die ‘Frans’ van jou gaat er morgenmiddag bij die klimaatmars in Amsterdam alles aan doen om met Greta Thunberg te worden gefotografeerd en gefilmd. Dat dat kind afgelopen week Hamas steunde, komt hem alleen maar goed uit. Dat het kind misbruikt is ook niet. Sterker: hij gaat haar wéér misbruiken!”

“Nounounounounou. Misbruiken? Moet dat nou?”

“Ja, want dat is de waarheid. Greta Thunberg is een Zweedse actrice die door geldgeile ouders de wereld over wordt gejaagd om toneel te spelen voor iedereen die haar maar een podium biedt. En ja, ik zei inderdaad ‘geldgeile ouders’. En dat mag ik zeggen. Want ik heb namelijk wél het boek ‘Ons huis staat in brand’ gelezen, waarin moeder Malena Ernman het verhaal van haar gezin vertelt. Als je dat boek gelezen hebt, dan snap je dat moeder Ernman de motor is achter alles wat Greta doet. Greta is voor kindermisbruikers als haar moeder het ideale instrument om in de schijnwerpers terug te keren. Die waren namelijk gedoofd toen ze stopte als operazangeres en een lachwekkend Songfestival-optreden namens Zweden niet de gewenste nieuwe impuls aan haar carrière kon geven. Precíes wat Frans Timmermans gaat doen. Hij is op weg naar een afgang op 22 november en hoopt de kikkers die uit de kruiwagen sprongen of overwegen te springen terug in de mand te krijgen door dat kind te misbruiken. Dat gekkie.”

(Advertentie)

“Nu ga je te ver, Jan!”

“Nee, ik ga niet te ver. Ik heb geen kritiek op dat arme kind, ik heb kritiek op twee ouders die hun ‘geniale dochters’ van psycholoog naar psychiater sleepten om maar voldoende etiketjes te verzamelen die hen het predikaat ‘bijzonder’ opleverden.”

“Greta is anders een inspiratiebron voor velen!”

“Lees dat boek van die moeder en kom dan nog eens met droge ogen beweren dat Greta Thunberg een grote inspiratiebron voor je is. En dat je verbaasd bent dat ze niet naar de Verenigde Staten wándelde toen de Verenigde Naties haar hadden ingehuurd voor een speech. De vorige Jezus kon dat namelijk ook. Weet je nog, dat filmpje?”

“Welk filmpje?”

“Dit filmpje:

Heb je dat nou echt zónder kromme tenen uitgekeken, Keessie? “

Dan kun je toch alleen maar concluderen dat de ‘Socialnümnden’, zeg maar: de Zweedse Kinderbescherming, duizend steken heeft laten vallen toen ze Greta voor dat arme kind op papier volwassen werd nooit uit huis plaatsten, omdat ze de door moeder Malena en haar team opgelegde druk psychisch niet meer aankon? En dat Drew Barrymore, Christian Bale en Leonardo DiCaprio destijds vergeleken met dit door de klimaatmaffia ingehuurde kindsterretje eigenlijk een stelletje ongelooflijke prutsers waren? Greta acteert duizend keer beter dan die drie ooit gedaan hebben.”

“Nu maak je dat meisje, dat overigens al 20 is, belachelijk! Je neemt haar dus totaal niet serieus. Terwijl ze zich oprecht zorgen maakt over het kli…”

“Ja, net als Frans Timmermans. Oh oh oh, wat maakt Frans Timmermans zich zorgen om het klimaat! Allemaal voor zijn kleinzoon Kees, die anders in 2050 moet vechten om een glas water en een hap zuurstof. Joh, mij best. Geloof die praatjes van de klimaatsekte van mijn part. Als je nu nóg niet doorziet dat de ‘kerk’ en het kapitaal hier samenspannen… Als je die lulverhalen gelooft ‘dat de aarde vergaat als we nu niet ingrijpen’… Als je niet ziet dat het gaat om de handel in zonnepanelen, windmolens en nota bene bómen… Dan moet je het zelf maar weten.”

(Advertentie)

“Dat sowieso. Maar dat Frans Timmermans een gemanipuleerd kind uit Zweden dat door haar moeder als handelswaar de wereld over wordt gesleept nu gaat misbruiken om te redden wat er te redden valt in zijn premierscampagne, dát kun je toch niet goedpraten of  zelfs maar negeren? Zo zijn we toch niet opgevoed, Keessie? Je weet toch welke ‘idealisten’ op de wereld kinderen hebben misbruikt om aan de macht te komen en blijven?”

En wat hij daarna zei, bracht me dus echt aan het twijfelen, meneer Timmermans.

“Weet je Keessie, als je definitief aan de verkeerde kant van de geschiedenis wilt staan, stem dan vooral op GroenLinks/PvdA. Maar kom over tien jaar niet aan met ‘Wir haben es nicht gewusst’. Want als ik dan nog leef, lach ik je midden in je smoel uit.”

Die kwam aan.

Ook omdat hij mij afgelopen week al overstelpte met links naar filmpjes vanuit de hele wereld die duidelijk maakten dat er wel heel veel moslims zijn die het vrije westen echt willen veroveren.

Dus nu heb ik besloten: als de voorspelling van mijn broer Jan uitkomt en u gaat vanmiddag inderdaad óók nog uitgebreid poseren met Greta Thunberg, dan is GroenLinks/PvdA wéér een stem kwijt. En als u niet met haar poseert misschien dus ook al.

(Advertentie)

Wat ik dan moet stemmen?

Lastig.

Dan geef ik mijn broer Jan gewoon een open volmacht.

“Doe het goede voor Nederland”, zeg ik dan.

En dan hoeft-ie na de verkiezingen niet te zeggen waarop ‘ik’ gestemd heb.

Zodat ik de volgende dag geen gedoe met mijn collega’s op het gemeentehuis krijg…

Hartelijke groet,

Kees Dijkgraaf

PS. Cadeautje. Van de Nederlandse Greta. Nou ja, Greet.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!