Mevrouw Paulusma,

Ben ik alweer!

De afgelopen tijd heeft de Lijst Advies Commissie van D66 zich gebogen over het samenstellen van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

U beschikte over goede papieren.

Vond u.

Zo heeft u in uw sollicitatiebrief aangegeven dat u over veel inhoudelijke kennis en ervaring beschikt in de zorg, één van de kernthema’s van D66. In het kader van regionale spreiding scoort u aantoonbaar goed; u bent in Drenthe geboren, Friestalig opgevoed en woonachtig in Groningen. In D66- waarden als ‘progressief’, ‘vrijzinnig’, ‘integer’ (LOL), ‘verantwoordelijk’, ‘visionair’, ‘democratisch’, ‘inhoudelijk’ en ‘transparant’ (LOL) herkent u zich naar eigen zeggen zeer. De belangrijkste kerncompetenties die D66 bij alle kandidaten wil zien (een sterk gevoel voor  eerlijkheid, rechtvaardigheid en menselijkheid) zijn volgens u één op één op u van toepassing.

(Advertentie)

En de Lijst Advies Commissie hoefde zich volgens u ook geen zorgen te maken over uw ‘leervermogen’. U bent van mening dat u heel goed in staat bent om op uw houding en handelen te reflecteren, kunt goed feedback ontvangen en geven en bent in staat om uw collega-Kamerleden in de samenwerking te prikkelen om nog succesvoller te worden. U kunt, beweerde u, scherpte bieden en ook kwetsbaarheid tonen.

Het was om die reden dat u ervan uitging dat de Lijst Advies Commissie van D66 u op een verkiesbare plek zou zetten.

Dus (met dank aan Hare Kaagheids sloopwerk) bij de eerste nog maar acht, hooguit negen kandidaten.

En toen ging de Lijst Advies Commissie vergaderen.

De secretaris van de Lijst Advies Commissie vroeg de 20 (!) leden één voor één of ze vonden dat u inderdaad een verkiesbare plek zou moeten krijgen op de lijst.

(Advertentie)

“Victor?”

“Wietske?”

“Frank?”

“Inge?”

“Michèle?”

“Philippe?”

“Marieke?”

“Pia?”

“Marijke?”

(Advertentie)

“Jurenne?”

“Paul?”

“Said?”

“Winnie?”

“Han?”

“Michiel?”

“Joost?”

“Annelien?”

“Stientje?”

“Fatma?”

“En tenslotte: Rob?”

(Advertentie)

En nu moet u dus genoegen nemen met een bijna beledigende veertiende plek op de kandidatenlijst, zelfs nog twee plaatsen achter die engnek uit Woudsend.

En stilletjes hopen dat de leden van D66, die uiteindelijk beslissen over de definitieve lijst, u alsnog een kontje geven.

Of voldoende voorkeursstemmen binnenhalen.

Weet u trouwens wat de Dijkstra’s, de Sorgdragers, de Van Veldhovens, de Koşer Kaya’s en de Jettens unaniem zeiden bij die stemming in de Lijst Advies Commissie?

Ik wel.

“Geen steun!”

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor strakkies.

UPDATE Och heden. Zelfs nikskunner Yesim Candan staat hoger!

UPDATE 2 De D66-leden zijn doller op Vrouwtje ‘Geen Steun’, zo blijkt uit de definitieve lijst. Van 14 naar 7. Toch nog een kansje op een zetel dus.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (vaste via Backme, incidentele via Bunq) lever ik, ter vermijding van de mattenklopper, onmiddellijk in bij mevrouw Dijkgraaf.

Dank voor jullie donaties!