Beste Sven,

“De hoofdredacteur van de Schoonhovense Krant waarschuwt Rusland voor de allerlaatste keer!”

Dat was de grap onder journalisten die begin jaren ’80 werd gemaakt als het chefje van de Schoonhovense Krant een ‘hoofdredactioneel commentaar’ schreef waarin hij weer eens zijn visie op de wereldpolitiek met zijn lezers wilde delen.

De Schoonhovense Krant was destijds een zogenaamd ‘kopblad’ van de Goudsche Courant, een regionale editie waarin een paar pagina’s met nieuws uit Gouda en omstreken werden gewisseld voor een paar pagina’s met nieuws uit Schoonhoven en omstreken.

De Goudsche Courant was op haar beurt een ‘kopblad’ van de Haagsche Courant, een regionale krant waarin een katern met nieuws uit Den Haag en omstreken werd gewisseld voor een paar pagina’s met nieuws uit Gouda (en indirect dus Schoonhoven) en omstreken.

(Advertentie)

De ‘hoofdredacteur van de Schoonhovense Krant’ was dus geen ‘hoofdredacteur’, maar een chefje.

De Haagsche Courant had een hoofdredacteur, onder wie de chef-redacteur van de Goudsche Courant viel en onder de chef-redacteur van de Goudsche Courant viel weer het chefje van de Schoonhovense Krant.

Iets minder parlementair gezegd: de Schoonhovense Krant was het bijwijf van het bijwijf van de Haagsche Courant.

Het was dus nogal megalomaan dat het chefje van het bijwijf van het bijwijf van een regionale krant het regime in Rusland voor de allerlaatste keer tot de orde riep.

Ik moest daaraan terugdenken toen ik jou vrijdagavond bij de gesneefde WNL-talkshow ‘Op1’ van Geert Wilders hoorde eisen dat hij bij jou verantwoording komt afleggen voor het door hem gevoerde beleid.

(Advertentie)

Je sprak Wilders direct aan, toen je zei: “Kijk, daar staat een lege stoel. Die stoel laten we gewoon onbezet staan, totdat u een keer komt. U bent van harte welkom om tekst en uitleg te geven bij de keuzes die u maakt in de Tweede Kamer.”

LOL.

Noem mij één reden waarom Geert Wilders zich zou moeten verlagen tot een bezoek aan een omroep die de rode loper onevenredig vaak uitlegt voor splinterpartijen als Volt en het CDA en voor de persoonlijke favoriet van omroepbaas Bert Huisjes’, D66.

Het is niet dat Wilders wéigert ’tekst en uitleg te geven’ in de media.

Dat deed hij het afgelopen halfjaar bijvoorbeeld keurig in de grote verkiezingsdebatten en bij een talkshow die wél standaard meer dan een miljoen kijkers trekt, Vandaag Inside.

(Advertentie)

En met resultaat 😉

Dus wat jank je nou?

Bovendien: die man heeft, dankzij al die bedreigingen door moslimtuig, al een kutleven.

Waarom zou hij dan óók nog zijn vrije vrijdagavond laten verzieken door zich 40, 45 keer hinderlijk te laten onderbreken door een zelfingenomen kwal van de Staatsomroep.

Za’k maar zegge.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! De jouwe is vast stukgelezen.