Beste Soumaya,

Nou, dat was je carrière binnen de VVD.

Jammer joh, mislukt!

Je speelde hoog spel toen je vorige maand via het Algemeen Dagblad je terugkeer binnen die partij aankondigde.

De krant had het hoofd van de witwasredactie, Hans Nijenhuis, op je afgestuurd om je pagina’s lang te laten vertellen dat Geert Wilders een crimineel is en jij de moeder Teresa van de 21ste eeuw.

Met boter en suiker ging Hans Nijenhuis er in.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD hoe oud-VVD-leider Frits Bolkestein ervoor zorgde dat je op het Torentje kennis mocht maken met minister-president Rutte.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD hoe de minister-president je naam doorgaf aan de permanente scoutingcommissie van zijn partij.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD hoe je carrière maakte binnen de VVD.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD hoe schandalig PVV-leider Geert Wilders je behandelde toen bekend werd dat je als veroordeeld moslimterroriste van de Hofstadgroep dankzij dat bezoekje aan de minister-president voortaan in het gebouw van de Tweede Kamer kon rondwandelen.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD dat je de minister-president toen sms’jes stuurde en hoe de minister-president je vertelde dat hij die Wilders met die grote bek wel even een toontje lager zou laten zingen.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD hoe de minister-president jou adviseerde om even ‘sorry’ te zeggen voor je verleden als lid van die organisatie van moslimterroristen en je verboden wapenbezit, de luwte op te zoeken tot de storm was overgewaaid en dat het dan helemaal goed zou komen met je carrière.

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD dat jij weliswaar in 2016 veroordeeld was voor verboden wapenbezit en het lidmaatschap van die organisatie van moslimterroristen, maar dat je “absoluut geen moslimterrorist bent”, maar veroordeeld bent omdat je “in een complexe situatie” zat.

(Ja, ‘een complexe situatie’, zo kun je ‘een met automatische wapens gevulde auto vol moslimterroristen op weg naar Geert Wilders, Afshin Ellian of Ayaan Hirsi Ali om ze om te leggen’ ook noemen)

Braaf noteerde witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD alles wat je wilde.

En zo maakte witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD de weg voor je vrij om bij en voor de VVD terug te keren in de politiek en het gebouw van de Tweede Kamer.

Gisteren beantwoordde de minister-president Kamervragen die jouw target number 1 van destijds, de al ruim achttien jaar wegens mensen zoals jij 24/7 zwaar beveiligde Geert Wilders, stelde naar aanleiding van het witwasinterview dat je gaf aan witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD.

De minister-president was tot op zekere hoogte bereid om Geert Wilders de minister-presidentiële middelvinger te laten zien.

De minister-president zei dat hij die vriendendiensten aan jouw mentor sugar daddy Frits Bolkestein die begonnen op het kantoor van de minister-president niet had gedaan als minister-president, maar als leider van de VVD.

Kluitje.

Riet.

De minister-president zei dat jouw door dat bezoek aan de minister-president in het kantoor van de minister-president gefaciliteerde frequente aanwezigheid in het Tweede Kamergebouw niet zijn pakkie an was, maar dat van de Tweede Kamer zelf en van het Presidium van de Tweede Kamer.

Kluitje.

Riet.

Maar de minister-president dacht ook aan zijn eigen hachie.

Dus de minister-president antwoordde op de vraag van Geert Wilders wat de minister-president nou toch vond van het feit dat jij beweerde géén moslimterrorist te zijn, terwijl je jarenlang in de gevangenis had gezeten wegens verboden wapenbezit en je lidmaatschap van die organisatie van moslimterroristen anders dan je had gehoopt.

Je bent volgens de minister-president wél een moslimterrorist.

De rechter had volgens de minister-president gelijk.

Zie het antwoord op vraag 37.

En dus zal de minister-president, die erg gehecht is aan zijn baantje als minister-president, er wel voor zorgen dat een terugkeer van jou in de politiek  uitgesloten is.

Althans, binnen de partij waarvan de minister-president de leider is en waarin nog naar een hoogbejaarde oud-partijleider wordt geluisterd die de gave des onderscheids niet meer had (of een lichte kriebel in zijn zak).

Is de witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD toch niet geslaagd in zijn missie.

De witwasjournalist Hans Nijenhuis van het AD die een paar verkiezingen geleden in zijn vorige functie, als hoofdredacteur van het AD, trouwens nog zei dat híj bepaalde wie er minister-president van Nederland zou worden.

Dat hij ook Geert Wilders minister-president kon maken in plaats van Mark Rutte, als hij dat wilde.

Tot zover de ‘journalistiek’ in Nederland, maar da’s weer een andere kwestie.

Ik wens jou verder veel succes bij D66 of GroenLinks, poes.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ter herinnering aan betere tijden, van hem en van jou.

PS2. De nieuwe ‘Nare Jongens Podcast’ is uit. Een TokTokTok Special, met uitgebreide aandacht voor het mes dat de minister-president in jouw rug stak.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden zeer gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!