Soumaya,

Het spel is uit!

Excellent onderzoekswerk van HP/De Tijd-verslaggever Ton F. van Dijk zorgt ervoor dat eindelijk ook tot de VVD is doorgedrongen dat je een wolf in schaapskleren bent.

Het hoofdbestuur van de VVD heeft je partijlidmaatschap met onmiddellijke ingang opgezegd omdat je je mentor, VVD-erelid, Frits Bolkestein, in een kwetsbare periode van zijn leven (ik citeer de VVD) “grote geldbedragen hebt ontfutseld”.

“Daarmee heeft zij”, zegt VVD-voorzitter Eric Wetzels, “de tweede kans die wij haar hebben gegeven in onze ogen op moreel uiterst laakbare wijze verprutst en is er voor haar geen plaats meer in onze partij.”

Je bent een veroordeelde Hofstadgroep-terroriste.

(Advertentie)

Je kwam als lid van de VVD, mede op voordracht van Frits Bolkestein, overal.

In de Tweede Kamer.

In het Torentje.

En zelfs in de Ridderzaal bij de Troonrede, letterlijk binnen schootafstand van PVV-leider Geert Wilders, één van je beoogde doelwitten ten tijde van je lidmaatschap van de Hofstadgroep.

De VVD vond het allemaal onhandig, ontnam je na Kamervragen van Wilders en wat publicitaire druk ook het voorzitterschap van een werkgroep, maar gooide je er bepaald niet uit.

Sterker: in een witwasinterview eerder dit jaar in het Algemeen Dagblad met de gecertificeerde slijmjurk Hans Nijenhuis zei je dat VVD-leider Mark Rutte je had gezegd: “We buigen niet voor Wilders, we zijn trots op jou, je hoort bij ons. Maar de mensen willen dat je sorry zegt. Doe dat nou gewoon. Geef een verklaring uit, ga bij een talkshow zitten en zoek daarna even de luwte op.”

Aldus geschiedde.

(Advertentie)

Een paar weken geleden kondigde je in de podcast van Jort Kelder trots aan dat je lid was van de werkgroep migratie en integratie van de VVD.

Wilders viel minister van Justitie en Veiligheid én de nieuwe VVD-leider Dilan Yesilgöz er in de Kamer fel op aan, maar Yesilgöz maakte het allemaal veel kleiner dan het was. Ieder VVD-lid kon in zo’n werkgroep gaan zitten.

Yesilgöz loog ook dat Kamerleden niks met die werkgroep te maken hadden, want bij de installatie van deze werkgroep was wel degelijk Kamerlid Ruben Brekelmans namens de Tweede Kamerfractie aanwezig.

En achter ieders rug om benaderde je bijvoorbeeld op 5 juni op nogal agressieve wijze VVD-Kamerlid Ulysse Ellian om even een afspraak te regelen namens ‘luchtfilterbedrijf’ Quantum Air BV, dat zich vreemd genoeg ook met militaire advisering bezighoudt en dat mede-eigendom is van Willemsorde-eigenaar (én BBB-adviseur) Roy de Ruiter en waar jij als directeur Public & Science Affair op de loonlijst staat. Ulysse Ellian is dan weer de zoon van Afshin Ellian, die ook op de dodenlijst stond van de Hofstadgroep.

De VVD vond het allemaal best.

Tot vandaag het artikel van Ton F. van Dijk bij HP/De Tijd dus verschijnt.

(Advertentie)

Uit contact tussen neef Martijn Bolkestein en het hoofdbestuur van de VVD bleek namelijk dat je Frits Bolkestein (zoals de Nare Jongens al bijna twee jaar in diverse podcasts beweerden) als sugar daddy gebruikte.

Een wandelende pin-automaat.

Ik citeer HP/De Tijd: “Wanneer Martijn Bolkestein op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat zijn oom de huur betaalt van het appartement van Soumaya Sahla. Daarnaast betaalt Frits Bolkestein, in de periode dat hij ziek en kwetsbaar is, ook ‘leefgeld’ en andere ‘grote’ bedragen aan Sahla. Ook zijn er ‘onverklaarbare’ opnames van contant geld met de pinpas van de oud-VVD-leider. “Vreemd”, vindt Martijn Bolkestein, want zijn oom komt de deur bijna niet meer uit. Bolkestein zet daarom alle betalingen van zijn oom Frits aan Sahla op een rijtje. De familieleden schrikken van zijn bevindingen. Het gaat volgens de familie om ongeveer 85.000 euro aan bancaire betalingen en zo’n 20.000 euro aan contante geldopnames in een periode van nog geen drie jaar, juist de periode waarin Frits Bolkestein kampt met ernstiger gezondheidsklachten.”

Dát, dat je VVD-coryfee Frits Bolkestein volgens de familie financieel hebt uitgekleed, doet je nu de das om.

Nú verlost de VVD Geert Wilders opeens wél van het potentiële gevaar dat de partij tot voor kort in het voor hem ‘veilige’ Tweede Kamergebouw liet rondwandelen.

(Advertentie)

Overigens ontdekte Ton F. van Dijk óók nog dat je via Roy de Ruiter één handdruk verwijderd bent van diens boezemvriend Gijs Tuinman, de nummer drie op de kandidatenlijst en beoogde minister van Defensie van BBB. Én dat je je bij psychiater Ester van Fenema hebt gemeld om haar naar jouw zeggen “namens BBB” te polsen voor een ministerschap in een zakenkabinet.

Vooralsnog lijkt het erop dat BBB-leider Caroline van der Plas hiervan niet op de hoogte was en dat die jou én BBB-adviseur De Ruiter toen ze door Ton F. van Dijk benaderd werd meteen op gróte afstand heeft gezet voor jij ook daar een (groter) risico kan worden. Sterker: Van der Plas heeft de NCTV op de zaak gezet!

Pieter Omtzigt heeft trouwens óók nog wat uit te leggen over zijn samenwerking met een veroordeelde Hostadgroepterroriste…

Enfin.

De VVD is van je af.

Maar voor Geert Wilders is het nog te vroeg om zich in het Tweede Kamergebouw helemaal veilig te voelen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ik wist niet dat je ook ooit nog model hebt gestaan.

UPDATE Misschien moet ‘promotor’ Andreas Kinneging een beetje inbinden? Frits Bolkestein mag niet voor niets van de rechter niet meer beslissen wat hij met zijn eigen geld doet… Ton F. van Dijk een “domme journalist” noemen was ook niet zo’n sterke zet van de Leidse hoogleraar.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!