Sophietje!

Was me dat even goed nieuws!

Je bent niet dood, je leeft.

Ik kan één van mijn grote zorgen voor de toekomst van de komende generaties (waar is Sophie?) uit mijn top 5 schrappen.

Nu blijven daarvan alleen de levensgevaarlijke islamisering, de klimaatwaanzin, de globaliseringsgekte en de sloop van de verzorgingsstaat over.

Wel jammer dat je nou net in het nieuws moest komen met het voorstel om een indirecte vaccinatieplicht in te voeren, door kinderen die niet gevaccineerd zijn de toegang tot de kinderopvang te verbieden.

Een oud VVD-idee dat nota bene stamt uit coronatijd, toen toenmalig VWS-minister Hugo de Jonge zich een halve nazi toonde met zijn opmerking dat hij ongevaccineerden “van wijk tot wijk, van straat tot straat en van deur tot deur” wist te vinden.

Dus daar scoor je geen punten mee.

(Advertentie)

Maar dat is niet eens mijn grootste probleem met jouw voorstel om dat coronatijd-idee af te stoffen.

Mijn grootste probleem is dat vaccinatie nou net het énige onderwerp uit de Nederlandse politiek is waarover ik mezelf zo genuanceerd vind, dat het bijna pijn doet aan mijn meningenklier.

Ik vind enerzijds dat overheden de integriteit van het menselijk lichaam voor honderd procent moeten respecteren.

Dat ouders dus gaan over het lichaam van hun kinderen – en niemand anders.

Maar ik vind anderzijds dat ouders die zorgen dat de vaccinatiegraad onder de 95 procent daalt onverantwoord bezig zijn ten opzichte van andermans kinderen.

Dat die ouders dus mede-verantwoordelijk zijn voor ziektes en mogelijk zelfs de dood van andere kinderen – en niemand anders.

Dus daar kom ik niet uit.

Waar ik wel uit kom, is de hypocrisie.

(Advertentie)

Als ik politici over de oorzaken van die onder de 95 procent gedaalde vaccinatiegraad hoor praten, dan zie ik het meel weer met grote hoeveelheden uit hun monden komen.

Er wordt gewezen naar desinformatie (dus naar splinterpartijleider Thierry Baudet).

Er wordt gewezen naar (ik citeer nu Flair-columniste Hester Zitvast) “de in een spiritueel jasje gehesen commerciële Holistic Doula die op Instagram claimt dat haar kind kinkhoest had, maar het te boven kwam door zaken als aanwezigheid, vertrouwen en essentiële oliën van <insert naam van kwakzalver>”.

Er wordt gewezen naar wappies, die het uitstekende Rijksvaccinatieprogramma zien als één grote lippendienst aan Big Pharma.

Er wordt gewezen naar die Moederkoek- of Moederhart- of Moederweetikveelwijven die geen wappie zijn, maar wel dezelfde argumenten als de wappies gebruiken.

En oké, heel voorzichtig wordt nog de groep genoemd die denkt dat God wel even zal bepalen wie een kindje dient te verliezen aan bijvoorbeeld kinkhoest of gehandicapt te zien raken door polio.

Die noemen ze dan “de strenggelovigen”.

En dat laatste stoort me mateloos.

(Advertentie)

Want vraag de gemiddelde Nederlander waar hij of zij aan denkt bij het woord “strenggelovigen” en je krijgt als antwoord: “de Bible Belt”.

Het klopt dat op de Bible Belt aanzienlijk minder wordt gevaccineerd dan in de rest van Nederland, maar dat is van alle tijden en dat is dus níet waarom de vaccinatiegraad onder de 95 procent gedaald is.

Wat dan wel de oorzaak is?

De grote steden.

De ‘goedkope’ wijken in de grote steden.

De wijken waar het niet bepaald zo is dat de strenggelovige SGP bij verkiezingen gigantisch scoort.

De wijken waar niet bepaald vijf keer per dag het “Onze Vader” wordt gedeclameerd en hel en verdoemenis wordt gepreekt over de Rijksoverheid.

Moet ik het voor je uitspellen, Sophie?

Begint met een ‘i’, eindigt met ‘mport’.

Import.

Iedere niet-westerse allochtoon die door jouw grote vriend Eric van der Burg wordt binnengehaald, zal de vaccinatiegraad een héél klein beetje naar beneden brengen.

En vele kleintjes maken één grote.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dan heb je weer een nieuw voorraadje.

PS2. In de ‘Slik en Prik Special’ van de Nare Jongens Podcast hadden we het er ook al over. En over de TIA van Máxima.