Meneer Sjoerdsma,

Mag ik u even storen?

Het is belangrijk, dus misschien kunnen jullie even alles waar jullie mee bezig zijn uit je handen laten vallen.

Dan maar even niet onder leiding van de vleesgeworden haattrol Hassnae Bouazza met andere vleesgeworden haattrollen als Pietje Lekkerkerk en Petertje Breedveld over het gevaar voor de democratie van mensen die het kagisme niet omarmen.

 

Dan maar even niet allemaal minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot achter de broek aanzitten om haast te maken met die wet waarmee de kagisten politieke partijen als FvD en later ook PVV willen laten verbieden omdat die telkens een spaak proberen te steken in verspreiding van het kagisme.

Dan maar even wachten met uitzoeken wie jullie bij de Rabobank nu voor het klimaatkarretje, het kiesdrempelkarretje en het kredietknijpkarretje moeten spannen nu jullie mol Barbara Baarsma haar kantoor daar zogenaamd op eigen initiatief gaat leegruimen.

Dan maar even wat minder groene stroom van de generator op Zorgvlied, de Amsterdamse begraafplaats waar Hans van Mierlo sinds de opkomst van het kagisme bijna continu in zijn graf ligt te draaien.

 

Dan maar even met de magere mannetjes niet met de NPO en het Genootschap van Hoofdredacteuren overleggen over welke D66’ers ze wanneer en waar op het schild hijsen en welke oppositiepartijen ze gaan uitschelden in de richting van de verkiezingen van Provinciale Staten.

Hup, aan de slag!

Even iets doen dat het land beter maakt.

Waar de mensen in het land iets aan hebben.

Zei ik het land?

 

Zei ik de mensen in het land?

Ik bedoelde natuurlijk Europa en de rest van de wereld.

Ik bedoelde natuurlijk de mensen in Europa en de rest van de wereld.

Even nauwkeurig formuleren nu.

‘We moeten onderhandelen met de Russische president Vladimir Poetin om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Het is belangrijk dat we ook contact houden met Poetin. Het is mogelijk om terug te keren naar gesprekken tussen Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne, zoals die voor de Russische invasie van 24 februari in het zogeheten Normandië-overleg gebeurden. De Franse en Duitse regering moeten hierin het voortouw nemen. De andere EU-lidstaten zullen Parijs en Berlijn bij een dergelijk initiatief steunen.’

Gelezen?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is No-792x1024.jpg

 

Nee, nee, nee, nu niet meteen “Putin-versteher!” gaan roepen.

Ik versteh geen reet van die Putin.

Ik heb die schitterende oranje Lada Niva uit 1979 die hier op de oprit staat gewoon zelf betaald.

Ruim voor die oorlog tussen Rusland en Oekraïne begon.

Ik geef toe: ik krijg wel donaties.

Maar die komen niet van Putin.

Die komen van mensen die vinden dat ik wel aardig kan verwoorden wat zij vinden (en dan ook nog zonder van mijn bed gelicht te worden).

 

Gewone Nederlanders die over het algemeen ook geen zin hebben in die Derde Wereldoorlog waar u zo hevig naar loopt te verlangen.

Die oproep tot vredesonderhandelingen die u hiervoor las, kómt niet eens van mij.

Die komt van de Spaanse premier Pedro Sánchez, van de socialistische partij PSOE.

Maar ik steun ‘m wel.

Zoals ieder weldenkend mens.

Nu u nog.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als u weer ergens in oorlogsgebied “het vaderland gaat dienen”.

 

Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ‘99 woorden‘ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden zeer gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!