Lieve Sinterklaas,

Ik hoop dat u zaterdag geslaagd bent in het zoeken naar de cadeautjes voor de mannen.

Omdat het voor u te kort dag is om nu nog zelf de cadeaus voor de vrouwen te gaan bestellen, heb ik die zelf gekocht.

Ze zijn vanochtend vroeg bij uw pakhuis bezorgd, zodat u ze morgen mee kunt nemen op pakjesavond.

Voor VVD-leider Dilan Yesilgöz, die de laatste weken door een hel gaat omdat het kunstje van haar partij is uitgewerkt, heb ik een cadeau met een boodschap gekocht. Ze hoeft dankzij de baantjescarrousel heus niet meteen achter het raam terecht te komen straks, maar moet nu wel even door een zure appel heen bijten.

(Advertentie)

Voor oesterduiker Lotta, de vriendin van die scheldsmurf van de Volkskrant, heb ik na alle verhalen van Yvonne Coldeweijer over haar mannetje maar gewoon een núttig cadeau gekocht.

Voor D66-Kamerlid Wieke Paulusma werd het een cadeau dat ze nu nog niet nodig heeft, maar als ze zich blijft volproppen zoals ze de laatste jaren deed over een jaar of tien wel. En ik vond het vooral een leuke knipoog, gezien de naam waaronder ik die dingen nog wel ken van mijn oma vroeger.

Voor BNNVARA-activist Sophie Hilbrand kon het maar één ding zijn. Voor elke keer dat ze gaat hyperventileren als ze denkt een PVV-stemmer in het wild tegen te komen en ze geen portiek in kan vluchten.

Voor Lilian Marijnissen, die dit jaar helaas voor de zevende keer op rij een verkiezingsnederlaag leed met de SP, moest het toch maar een keer een cadeautje met een boodschap zijn.

(Advertentie)

Voor tv- en mediapersoonlijkheid Linda de Mol was het natuurlijk appeltje, eitje dit jaar nu ze achter die Vieze Jeroentje blijft aanlopen.

Voor NPO-baas Frederieke Leeflang, die samen met de Ombudsman van de Publieke Omroep en vooral WNL-directeur Bert Huisjes heeft samengespannen om Ongehoord Nederland te laten smijten door het kabinet, kon het maar één cadeau worden.

Voor Rennie Rijpma, de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, heb ik een cadeau voor op haar bureau gekocht. Dan denkt ze elk moment van de dag aan haar voorganger Hans Nijenhuis.

(Advertentie)

Voor die schrijfster van afrekenboeken wier naam ik niet weet omdat ze die steeds verandert en die bij alle roddelbladen met ruzie is vertrokken: drie bewijzen van de stelling dat Nederlanders van authentiek houden.

Tenslotte: voor de Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla heb ik een cadeau gekocht voor het moment dat ze de schaapskleren weer afwerpt. Als u niet weet waar u het moet afleveren (Huize Bolkestein, bij de rabbijn in Utrecht of op het VVD-partijkantoor): als u het bezorgt bij haar vriendjes van de Mandeville Academy in Gouda komt het wel bij haar terecht.

Dank en groet,

JanD

PS. Cadeautje voor u! Nou ja, voor de Pieten, alvast voor volgend jaar. Als we weer normaal gaan doen.

PS2. Voor als u woensdag terug naar huis gaat, hebben we een nieuwe ‘Bassie en Jan Synagoge’-podcast voor u opgenomen.


Wil je doneren? Dat kan via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!