Meneer Smeets,

Shit.

De hele lol om de hoorzitting waarin VVD-mastodont Annemarie Jorritsma en D66-brekebeen Kajsa Ollongren onderling uitvochten wie van de twee in de ‘Pieter Omtzigt, functie elders’-kwestie nou de meest schaamteloze leugenaar was, was in één klap weg.

Maandag 3 juli, 16.32 uur.

Dat was het exacte moment waarop het nieuws tot mij kwam.

“Sidney Smeets niet terug in de Tweede Kamer”.

Niet via een persbericht van de Kiesraad.

Niet via Teletekst 101.

Niet via het ANP.

(Advertentie)

Niet via de parlementaire redactie van één van de landelijke kranten of omroepen.

Laat staan via een push-bericht of een persalarm.

Nee, via… Twitter.

Van een zich achter een nickname verschuilende tweep.

En níemand van de traditionele media pakte het nieuws op.

Ze zullen het ANP-berichtje wel overnemen zodra de stagiaire daar het persbericht van de qua nieuws nogal slome Kiesraad heeft overgetypt.

Zo irrelevant bent u inmiddels geworden 😉

Maar het nieuws is dus dat u na de maximale bedenktijd van 28 dagen die volgde op uw benoeming als Kamerlid op 6 juni 2023 (toen D66-Kamerlid Marijke van Beukering-Huijbregts ontslag nam) heeft besloten uw zetel niet in te nemen.

Die gaat nu (als hij zijn zetel wel inneemt) naar een andere advocaat uit Amsterdam, Nazmi Türkkol.

(Advertentie)

Türkkol is momenteel bestuurder in Amsterdam Nieuw-West, het stadsdeel waar ooit de zus van D66-Kamerlid Funda Sahla met enkele van haar maatjes van de Hofstadgroep werd gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten.

U weet wel, het pronkprinsesje Soumaya Sahla, dat in de kruiwagen van VVD-coryfee Frits Bolkestein aan een opmars binnen die partij was begonnen en vrijelijk door het Tweede Kamergebouw kon rondlopen (en zelfs aan de arm van Bolkestein op Prinsjesdag werd meegenomen naar het uitspreken van de Troonrede, waarbij ze maar een paar rijen verwijderd was van Geert Wilders, de nummer 1-target van de Hofstadgroep).

Maar dat terzijde.

Volgens het Twitter-anoniempje (dat zijn naam ‘Haagse Insider’ overigens altijd recht aan doet, want er zelden naast zit) heeft u niet definitief bedankt voor een Kamerzetel (dat had ook gekund), maar ‘voorlopig’.

Dat betekent dat u bij het volgende D66-Kamerlid dat deze zittingsperiode van de Tweede Kamer kiezersbedrog pleegt door voortijdig naar een ander baantje te vluchten weer als eerste wordt benoemd en weer 28 dagen mag nadenken of u uw zetel ook inneemt.

En er D66 één ontneemt.

(Advertentie)

Dan moet de coalitie dus wéér vier weken zenuwachtig afwachten of ze een zetel verliezen in de Tweede Kamer en de meerderheid van dat rampenkabinet Rutte/Kaag nóg minimaler wordt (en de fractie van BIJ1 in zeteltal verdubbelt).

Het lijkt een beetje op ‘D66 pesten’ wat u doet.

Natuurlijk had u niet de volle 28 dagen nodig om te beseffen dat een man met uw gedrag en gedachten (“Het is mijn foutste fantasie om seks te hebben met iemand jonger dan 16”) geen sieraad voor het toch al vuile en vunzige Haagse politiek.

Maar u wilt ze bij D66 laten zweten, omdat die partij u in 2021 twee weken na uw installatie tot Kamerlid keihard liet vallen toen er beschuldigingen over uw grensoverschrijdende gedrag naar buiten kwamen.

Zeker nu fractievoorzitter Jan Paternotte heeft gezegd dat u niet meer welkom bent in de D66-fractie, terwijl u ervan overtuigd bent dat hij dat pas zei nadat u zelf uw lidmaatschap van D66 had opgezegd.

Een wedstrijdje ver-pissen dat, wat mij betreft, jullie beider niveau perfect aangeeft.

En u wilt ze bij D66 ook terugpakken omdat u voor partijleider Sigrid Kaag, die u vlak na uw installatie nog zo vrolijk de Vredesgroet bracht, inmiddels minder dan lucht bent.

Een smetje op het blazoen van D66 dat ze allang vergeten is.

(Advertentie)

Nog sneller dan ze deed met Rina Shnerb, het 17-jarige Israëlische meisje dat het slachtoffer werd van met Nederlands geld gesponsorde Palestijnse terroristen.

Maar goed, ik ben de laatste die u zal verwijten dat u D66 een beetje valsenichterig loopt te pesten.

Het is peanuts vergeleken met wat die partij het land aandoet.

Waarom ik het dan toch kut klote vond om gisteren te horen dat u voorlopig niet terugkeert in de Tweede Kamer?

Omdat ik als eenvoudige stukkiestikker meer inspiratie haal uit een gefrustreerd en wraakzuchtig Kamerlid dat een zetel van D66 heeft gestolen, dan uit een ex-Kamerlid dat vanuit een bezemkast in de Mondriaantoren in Amsterdam een advocatenpraktijkje op te bouwen en in afwachting van klussen de hele dag op Twitter iedereen de moeder loopt te sanderschimmelpennincken.

Groetjes,

JanD

PS. Cadeautje! Want u moet ook vreten.

PS2. Wist u trouwens dat er weer een nieuwe Zeikgraag-cartoon uit is? Elke gelijkenis tussen deze Zeikgraag en bestaande personen uit bijvoorbeeld Eesterga berust overigens op louter toeval.


Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Donaties (via Backme) worden zeer gewaardeerd.