Beste Royce,

Ik heb na het tweede AD-verhaal over Khalid Kasem, je vader Peter R. de Vries en jou eigenlijk maar één vraag.

Niet omdat nu duidelijk werd dat Khalid Kasem glashard gelogen heeft over wanneer hij voor het laatst rechtstreeks contact had met Riduan Taghi toen politie en Openbaar Ministerie hem verdachten van het lekken van informatie aan Taghi en er zo voor zorgde dat het onderzoek van de Deken van de Orde van Advocaten geen verder bewijs opleverde van dat strafbare feit.

Dat wist ik al.

Althans: dat voelde ik net als iedereen aan mijn water.

(Advertentie)

Niet omdat nu duidelijk werd op welk gevaarlijk terrein je vader zich begaf toen hij zich door advocaat Peter Schouten liet inhuren om kroongetuige (en betrokkene bij een aantal moordzaken) Nabil B. bij te staan als adviseur en zo overstapte van de journalistiek naar de dark side.

Dat wist ik al, net als ieder ander die niet geloofde dat Peter R. de Vries onaantastbaar was.

(Wat ik niet wist: dat de moordenaar van de bróer van kroongetuige Nabil B. een jeugdvriend was van Khalid Kasem, wat de overstap naar die leklustige advocaat van Nabil B. nóg linker maakte)

Niet omdat het AD onthulde dat jouw vader en jij door het niet versturen van facturen voor verricht werk een door Kasem toegegeven omkopingspoging van een ambtenaar in de doofpot stopten.

Dat wist ik al.

(Advertentie)

Dat stond namelijk al in het eerste verhaal van het AD, waarin Kasem, je vader en jij ontmaskerd werden.

Zelfs niet omdat ik nu weet waarom je de reputatie van “me vadejjjr” belangrijker vond dan de persvrijheid en alle DPG-media de mond liet snoeren door een voorzieningenrechter, die in je lulverhaal trapte.

Dat wist ik al.

Want denken dat je God bent, is blijkbaar erfelijk.

Nee, dat is de vraag allemaal niet voor mij.

Ik wil iets heel anders weten.

(Advertentie)

Of je er spijt van hebt dat je na de moord op je vader die Tahmina Akefi niet wat meer op een voetstuk hebt gezet door haar in de media de ‘liefde-van-zijn-leven-credits’ te geven waar ze zo hevig naar verlangde.

Waarom ik dat wil weten?

Denk daar maar eens rustig over na.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Je zult het nodig hebben als het stof straks is neergedaald.

PS2. De nieuwe ‘Nare Jongens Podcast’ is een ‘Lulhannessen Special’. Wat denk je? Zit je er in?