Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Beste Richard,

En ja hoor, daar ging het Openbaar Ministerie weer.

Vlak voor na drieënhalf jaar bungelen eindelijk het strafproces tegen jou begint het volledige strafdossier in de zaak-De Mos door een man in een lange regenjas laten bezorgen bij het Staatsomroep-programma ‘Nieuwsuur’.

Vlak voor de strafzaak begint, maar ook weer zo ruim voor dat moment dat Nieuwsuur kopietjes kon draaien voor hoogleraar Wim Voermans en oud-raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij.

Je zou het bijna een criminele organisatie noemen, dat Openbaar Ministerie.

Heb je weleens gelezen hoe het Openbaar Ministerie zichzelf ziet?

“Het openbaar ministerie (OM) staat in voor de handhaving van de democratische rechtsstaat en de verdediging van het algemeen belang. Bij de uitoefening van zijn opdrachten treedt het Openbaar Ministerie op een integere, objectieve, onpartijdige, menselijke en onafhankelijke wijze op en dit met respect voor de wet en de fundamentele rechten en vrijheden.”

Heilig Boontje BV.

Das war einmal.

Want wie het Openbaar Ministerie de laatste jaren volgt, krijgt een ander beeld.

Die ziet dat het Openbaar Ministerie een politiek instituut is.

Bewijs 1: de zaak-Demmink.

Het OM wilde deze VVD-coryfee (en topman op het ministerie van Justitie) niet vervolgen op verdenking van verkrachting van twee mannen. Pas toen het Gerechtshof het OM tot een onderzoek dwong, waren de heren en dames bereid in actie te komen. Met nog tíjdens het onderzoek de steun in de rug van VVD-minister Ivo Opstelten, die zei: “Het was niks, het is niks en het wordt niks.” Als je maar slecht genoeg zoekt, wordt dat vanzelf de uitkomst…

Bewijs 2: de zaak-Wilders.

Toen het kabinet Rutte 1 in 2012 viel, zei VVD-baas Mark Rutte tegen PVV-voorman Geert Wilders: “Ik zal dat partijtje van jou tot nul zetels decimeren!” Toen dat Rutte op eigen kracht niet lukte, werd het hele justitieapparaat ingezet (tot voorbedrukte aangifteformulieren aan toe, waarop onnozelen onder aanvoering van onder anderen de Nijmeegse CDA-burgemeester Hubert Bruls tekenden bij het kruisje) om Wilders symbolisch veroordeeld te krijgen.

Bewijs 3: de zaak-Toeslagenaffaire.

Het OM heeft besloten de aangifte van de staatssecretarissen van Financiën tegen ambtenaren van de Belastingdienst wegens ‘knevelarij’ en ‘beroepsmatige discriminatie’ in de prullenbak te smijten. Er komt niet eens een strafrechtelijk ónderzoek. En datzelfde gebeurde met de aangifte namens de gedupeerde ouders tegen de minister Wopke Hoekstra (CDA) en de oud-ministers Tamara van Ark (VVD), Eric Wiebes (VVD) en Lodewijk Asscher (PvdA) en oud-staatssecretaris Menno Snel (D66).

Bewijs 4: de zaak-Akwasi.

Die kopschopper die van het OM mag dreigen, stelen en intimideren tot-ie een ons weegt omdat-ie nu eenmaal verwend is met een bovengemiddelde hoeveelheid pigment.

En daar komt nu de zaak-De Mos dus bij.

Een dag voor het rapport over de falende VVD-burgemeester Pauline Krikke van Den Haag verscheen, haar aftreden onvermijdelijk werd en jij waarnemend burgemeester zou worden, werd jij van je bed gelicht op verdenking van schending van het ambtsgeheim, meineed, corruptie en later ook nog deelname aan twee criminele organisaties.

Vervolgens heeft het OM bijna een jaar gewacht tot je voor het eerst verhoord werd. Het OM tilde de strafzaak vakkundig over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 en na deze strafzaak ga jij in beroep of gaat het OM in beroep. Voor er definitief een streep onder wordt gezet, is het zeker 2024.

En al die tijd was en ben je als politicus vleugellam.

Bungel je.

Waar het Openbaar Ministerie in strijd met de wet een man met een regenjas met het volledige dossier in de zaak-De Mos op pad stuurde, schreef jij een boek.

Ik heb het toevallig gelezen 😉

En ik kan maar één ding zeggen: jij deed niets wat andere politici niet ook doen.

Rutte kwam op voor zijn vriendjes van Unilever, jij kwam op voor je kiezers. Zijn sms’jes raakten allemaal ‘zoek’, de jouwe komen uitgebreid aan de orde in je boek.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het werd mij wel duidelijk wie van jullie tweeën een heksenjacht van het Openbaar Ministerie meer verdient: het vriendje van Demmink, de man die Wilders’ “partijtje” ging “decimeren”, de premier die een gunstige regeling voor zijn oude werkgever in het regeerakkoord frommelt of jij.

Rutte dus.

Probleem voor jou is alleen: het OM zal Rutte (en zijn vriendjes) met geen vinger aanraken en probeert jou en je partij te slopen.

In dat verband vond ik het razend interessant te lezen dat de persoon die ogenschijnlijk het meest ‘profiteerde’ van de inval bij jou VVD-wethouder Boudewijn Revis was. Voor het grote publiek een onbekende en inmiddels na een eigen affaire ‘weggepromoveerd’ naar Staatsbosbeheer.

Maar wie zijn geschiedenis kent, weet dat die Revis in 2010, toen de VVD voor het eerst in de historie de grootste partij van Nederland werd, campagnemanager was van… Mark Rutte.

Overal waar het stinkt, kom je één naam tegen.

Begint met een ‘M’, eindigt op ‘ark Rutte’.

Ik kan er morgen wegens verblijf in het buitenland (ik tik aan een boek) helaas niet bij zijn op je eerste zittingsdag bij de Rotterdamse rechtbank, maar wil je iets voor me doen?

Wil je aan het Openbaar Ministerie vragen of ik een kopietje kan krijgen van het strafdossier van Wopke Hoekstra?

Het CDA kreeg bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen (pas nadat Hoekstra alsnog lijsttrekker werd!) 1,2 miljoen euro van schoolboekenboer en Soros-vriendje Hans van der Wind.

En als dat dossier nog niet rond is, dan graag dat van Sigrid Kaag.

D66 ontving 1 miljoen euro van IT-miljonair Steven Schuurman, meer dan genoeg geld om de kiezer tijdens verkiezingscampagnes te bombarderen met desinformatie vanuit de meest polariserende partij van Nederland.

Of denk jij dat die dossiers er niet zijn?

Dat het Openbaar Ministerie de gevestigde macht niet durft aan te pakken en dat een luis in de pels als Richard de Mos hoe dan ook moet ‘hangen’?

En denk je dat het Openbaar Ministerie, net als in het politieke proces tegen Geert Wilders, gewoon een verlengstuk is van de partijmaffia?

De vraag stellen, is ‘m beantwoorden.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dan kun jij je elke ochtend bij het ontbijt ook een beetje Mark Rutte voelen.

PS2. Ter bescherming van jeugdige kijkertjes heeft de fotoredactie bij dit Briefje een foto van je minst lelijke kant geplaatst.

Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ is gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden zeer gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!