Beste mensen,

‘We’ zijn niet ‘rechts’. Maar laten we die discussie even parkeren en meteen terzake komen: ‘we’ maken er een potje van. En daardoor regeert anno 2023 een kneiterlinks (demissionair) kabinet. En als we niet oppassen in 2024, 2025, 2026 en de jaren daarna ook. En dat is helemaal onze eigen schuld.

Is er dan niks aan te doen? Jawel!

Gebod 1: Laat ze lekker lullen

“Nazi!” “Racist!” “Fascist!” Je hebt het vast weleens naar je hoofd gekregen. En wat deed je? Je ging uitleggen dat je geen nazi, racist of fascist was. En op het eind van de rit, als je door al je voorbeelden heen was die duidelijk maakten waarom je, bijvoorbeeld, geen racist was, kreeg je te horen “dat is dan je white privilege”.

Uitgeluld!

Het grote probleem van jezelf verdedigen tegen onterechte aantijgingen is dat je de aantijgingen geloofwaardig maakt. Waarom verdedig je jezelf zo fanatiek als je iets niet bent? Dan zal er misschien toch wel iets van waar zijn, hè? Dan is er toch een gevoelig puntje geraakt…

(Advertentie)

De beste les op dit gebied heb je vast ooit van je moeder geleerd: schelden doet geen pijn. Laat ze. In andere woorden: negeren (met de klemtoon op de tweede e).

Gebod 2: Zet jezelf niet voor schut

Sorry dat ik het zeggen moet, maar we kunnen er zelf ook wat van. Schelden, bedoel ik. En dat doen we helaas een stuk minder intelligent dan ‘de tegenpartij’.

Nogal wat ‘rechtse mensen’ zijn op social media iets te makkelijk in staat om het dunne laagje beschaving dat ze ooit is meegegeven zelf kapot te slaan. Die gaan een partij ordinair tekeer. Of melden trots een ‘scoop’ te hebben die alleen maar bevestigt hoe dom ze zijn. Dat Jesse Klaver eigenlijk Yesser Ferat heet (of zoiets).

Ik geloof best dat ze daardoor hun woede kwijt zijn en dus hun vrouw, vriendin of hond niet in elkaar slaan, maar het dient de goede zaak niet. Want wie ordinair scheldt, is af. Sterker: dat ordinaire gescheld straalt slecht af op mensen die in principe hetzelfde vinden, maar die wel laten merken dat ze zijn opgevoed.

En zal ik jullie eens wat vertellen? ‘Links’ kent deze handicap van ‘ons’. Dus ‘links’ lokt ‘ons’ uit. En wat doen de sukkels onder ‘ons’? Precies!

(Iets minder taalfouten en CAPS LOCK zou ook wel mooi zijn, maar ik wil niet meteen overvragen)

(Advertentie)

(Ordinair schelden mag in Nederland maar één persoon: Sander Schimmelpenninck. Maar die wordt er door zijn opdrachtgevers de Volkskrant en NPO niet op aangesproken omdat die inmiddels zo woke zijn dat ze niet beschuldigd willen worden van discriminatie van verticaal uitgedaagde frustraten)

Gebod 3:  Spread the word

De gestage drup holt de steen. Ken je dat gezegde? Door vol te houden wordt uiteindelijk het doel bereikt. Dus wil je dat er echt iets verandert in de samenstelling van de Tweede Kamer – wat nu de arbeidershater Timmermans aan de poort rammelt zeer urgent is – dan moeten méér mensen op ‘tegenpartijen’ gaan stemmen.

Het is dus zaak om niet alleen de kraan vol open te zetten in verkiezingstijd, maar om ook in de jaren daartussen ‘zieltjes te winnen’. En dat is lastig zat, want je vecht dan tegen jarenlange indoctrinatie door mainstream media en de Staatsomroep, die zeker door 40-plussers nog veel te vaak worden gezien als onafhankelijk en betrouwbaar. Dus er zijn heel veel druppels nodig. En jij bent de kraan.

Gebod 4: Kom van je luie reet

“Stemmen heeft toch geen zin.” “Er wordt toch gefraudeerd bij de telling.” “Als ik stem, legitimeer ik een corrupt systeem.”

Dit hoor je dus nooit een aanhanger van D66 zeggen. Of van GroenLinks. Of van de ChristenUnie.

Snap je?

(Advertentie)

Alleen ‘rechtse’ mensen (en wat systeemverwerpende koekwauzen) blijven op de enige dag die er echt toe doet thuis. Als die nou allemaal wél zouden gaan en ze namen één andere stemscepticus die normaal liever lui dan democraat is mee, dan zagen de uitslagen van onze verkiezingen er heel anders uit.

Gebod 5: Laat elkaar met rust

Ik ben de eerste die er ook schuldig aan is: met vele ‘gezichten’ van ‘rechts’ wil ik helemaal níks te maken hebben.

Het is geen toeval dat ik af en toe dat volksmenvrouwtje van Ongehoord Nederland met haar gevaarlijke theorieën over antibiotica, zonnebrandcrème en pgimentverwenden een geschreven pak op d’r broek geef (nee, mail en DM mij vandaag niet, raisisten!!!). En dat ik de kritiekloze fanboys en -girls van Thierry Baudet wat spottend ‘Baudetiers’ noem.

Guilty as charged.

Maar het is dus ongelooflijk stom. Waar ‘links’ de wapens onderling neerlegt om ‘ons’, de gezamenlijke vijand, te vuur en te zwaard te bestrijden met smaad, leugens en drogredeneringen, knokken ‘wij’ liever elkaar de tent uit.

Gebod 6: Beschouw politici niet als je bitch

Linkse burgers (en journalisten) die hun hoop hebben gevestigd op Frans Timmermans als nieuwe premier, zijn bereid álle fouten van die seriële lijkenpikker weg te wuiven of te negeren (of zo dom dat ze zich laten inpakken door die gladde praatjes).

(Advertentie)

Aan ‘onze’ kant van het spectrum wordt één ogenschijnlijk ‘verkeerde’ stem bij de volstrekt irrelevantie motie 19401945 meteen opgeblazen tot immense proporties om een politicus (of politica) voor altijd in de ban te doen. Als het even kan met termen als “controlled opposition”, “WEF” of erger.

Gevolg: de ‘rechtse’ stemmen raken versnipperd en de strijd om wie de grootste partij wordt gaat tussen links (GroenLinks/PvdA) en links (VVD).

Die eis aan politici dat ze 100 procent commitment moeten hebben aan wat jij vindt, is niet alleen tactisch dom vanwege die versnippering, maar ook ronduit imbeciel. Als je slaven wilt, moet je je eigen partij oprichten en 76 zetels halen. Of ergens ver weg je eigen dictatuur oprichten.

Gebod 7:  Kijk over de schutting

Ieder mens (behalve moeder Teresa, maar die is dood) is geneigd zichzelf te zien als het epicentrum van de wereld. Maar als je het dan zelf redelijk voor elkaar hebt, een aardig inkomen hebt en woont in een buurt waar de huizen duur zijn, zie je niet wat de staat van het land echt is.

En de meeste media laten het niet zien.

Dus je zult op pad moeten om te ontdekken hoe we ervoor staan. Voor blonde vrouwen met alles erop en eraan is dat makkelijk: die hoeven alleen maar een uurtje door Amsterdam-West te wandelen. Maar ben je een kerel van twee meter hoog en breed en een woest uiterlijk, dan zal je ook daar weinig merken. Dan is het wellicht een goed idee eens een weekendje naar een stad te gaan die tien jaar vóór loopt op Nederland: Brussel. Al kan Antwerpen er inmiddels ook wat van.

(Advertentie)

Durf je dat niet, lees dan ‘Brussel: Eurabia’ van Arthur van Amerongen of dat boek van Sam van Rooy. De schellen zullen je van de ogen vallen. En je weet meteen in welke wereld jouw eventuele kleinkinderen gaan opgroeien als ‘we’ de ellende nu weer lijdzaam over ons laten heenkomen.

Om over de klimaatmaffia die ons richting geeuwhonger jaagt maar te zwijgen.

Gebod 8: Regel de stemplicht

Als ik heel eerlijk ben heb ik niet de illusie dat ‘we’ ze maar laten lullen, stoppen met dom schelden, als missionarissen de propaganda van mainstream media en de Staatsomroepen debunken, van onze luie reet af komen (en een ander meenemen), elkaar met rust laten, snappen dat politici je knecht niet zijn en eens op pad gaan naar scholen, bejaarden en rampwijken om te zien dat het nog veel erger is dan we denken.

Daarom zijn er uiteindelijk maar twee oplossingen om echt een ommekeer te bewerkstelligen.

De tweede is een langetermijnoplossing: de stemplicht moet terug.

Al die ontevreden Nederlanders die nu te bedonderd, te gefrustreerd of te koekwaus zijn om naar het stembureau te gaan, zorgen dan voor een ware revolutie. Want reken maar dat een groot deel van de thuisblijvers eerder op ‘Geert’, ‘die Karolien’ of -als ze eindelijk naar het hoofdpodium verhuist- ‘Annabel’ stemt dan op Frans Timmermans, Robbie Jetten of Dilan van de partij die dit land de afgelopen dertien jaar naar de gallemiezen heeft geholpen en onze soevereiniteit gestaag overdraagt aan Brussel.

(Advertentie)

En er is niks ondemocratisch aan een stemplicht. Want de ‘stemplicht’, die we in Nederland van 1917 tot 1970 gewoon hadden, is feitelijk geen ‘stemplicht’, maar een ‘opkomstplicht’. Je móet komen stemmen, maar dat mag ook een blanco of ongeldige stem zijn.

Maar dat is toekomstmuziek.

Begin op 22 november gewoon door met je luie reet van de bank te komen en de grijze cellen díe je hebt slim in te zetten.

Oh ja, die stemplicht was de tweede oplossing om echt een ommekeer te bewerkstelligen.

De eerste is er eentje voor de korte termijn.

Die heet: Pieter Omtzigt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Sorry in je broekje!


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Doneren mag uiteraard (via Backme).

Dank voor jullie donaties!