Beste Pieter,

“Niet in PVV/NSC/BBB-ka”

Kabel?

Kachel?

Kajuit?

Kalender?

Kamer?

Kanaal?

(Advertentie)

Kantine?

Kantoor?

Kapsalon?

Kapschuur?

Kar?

Karavaan?

Kast?

Kasteel?

Ja, je weet het nooit met autisten die geen gevoel voor humor hebben, hè.

(Advertentie)

(Even tussendoor voor de meelezende ‘belangenorganisaties’ van autisten die me weer de hele dag willen gaan zitten stalken: ik heb het te druk voor jullie geneuzel én er staat geen komma na het woord ‘autisten’. Dus ik zeg niet “dat autisten geen gevoel voor humor hebben”, ik zeg dat Pieter Omtzigt een humorloze autist is. Ofwel: kssst, opzouten jullie, ga een ander vervelen, doeidoei!)

Ben ik weer, Pieter.

Je bedoelde natuurlijk met die aantekening waarmee je het gesprek met verkenner Ronald Plasterk in ging dat je hem zou gaan vertellen dat NSC geen deel zou uitmaken van een kabinet van PVV, NSC en BBB.

Kabinet.

En jij vond het, nadat je bij je eerste gesprek met Plasterk al een boek (lees: leeg kladblok) met de van Mark Rutte bekende titel ‘Ik heb er geen actieve herinnering aan’ onder je arm hield, wel grappig om nu een beetje te geinen met een variant op ‘Pieter Omtzigt: functie elders’, van die Rutte-tassendrager Kajsa Ollongren in 2021.

(Advertentie)

Zorgen dat dat zinnetje gezien wordt door een cameraman van De Telegraaf, zodat dát issue de uren daarop het ‘nieuws’ gaat beheersen.

Humor.

Om te lachen.

Schmieren.

En niemand van die andere negentien fractieleden van NSC of je adviseursteam die je duidelijk maakte dat het beëindigen van het criminele Rutte-regime geen dag langer mag wachten dan noodzakelijk is.

En dat juist jij, de man van de inhoud, grappen en grollen maar beter aan de andere mogelijke kabinetsdeelnemers kan overlaten.

Durven ze niet.

(Advertentie)

Hooguit het ongeleide projectiel Rosanne Hertzberger zou dat lef hebben, maar uitgerekend zij vindt zoiets vast grappig ontzettend jolig.

Ondertussen lezen de Wilders-haters in de parlementaire journalistiek in jouw zinnetje “Niet in PVV/NSC/BBB-ka(binet)” dat NSC weigert in een kabinet met PVV (en BBB) te stappen.

“Omtzigt toont per ongeluk een notitie die extra duidelijk maakt: NSC wil niet met de PVV in zee”, kopt bijvoorbeeld de nieuwe partijkrant van D66, het Algemeen Dagblad.

Twee blunders in één krantenkop, laat dat maar aan Rennie Rijpma en de haren over.

De eerste blunder: bij Pieter Omtzigt bestaat geen ‘per ongeluk’.

Je had echt die ‘notitie’ niet nodig omdat je anders niet had geweten wat je Plasterk moest vertellen. Het was 100 procent zeker een ‘bewussie’.

De tweede: dat je niet met de PVV in zee wil.

(Advertentie)

Dat zinnetje kan namelijk net zo goed betekenen dat je aan Plasterk hebt verteld dat je alleen in een kabinet met PVV en BBB stapt als de VVD óók haar volle verantwoordelijkheid neemt en gewoon in het kabinet gaat zitten.

Het kan best hoor, dat je straks gewoon vrolijk in een kabinet met GroenLinks/PvdA, VVD en D66 stapt (je haalt de CDA’er immers nooit helemaal uit de ex-CDA’er), maar dat betekent die ‘notitie’ helemaal niet per se.

Dat was slechts een middelvinger naar de dames Jorritsma en Ollongren die jou in 2021 in opdracht van Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra wilden kaltstellen.

Volgens mij dan.

Maar wie ben ik?

Ik ben met mijn 35 punten op de Baron-Cohen-test ook maar een eenvoudige autist.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Gemaakt door een collega van me!


Wil je doneren? Dat kan via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!