Beste Pieter,

Ik ben tegen cancelling en van de NSB ben ik ook nooit een fan geweest.

Dan zou het raar zijn als ik er bij jou als hoofdredacteur van de Volkskrant op zou aandringen om Volkskrant-columniste Asha ten Broeke haar tweewekelijkse podium te ontnemen.

Dus dat doe ik niet.

Ook niet, nu die melkertbaner als voornaamste bijdrage aan het debat over het oprukkend antisemitisme in Nederland komt met… een verwijt aan de politie.

Die heeft namelijk de man van Lenny Kuhr nog niet opgepakt.

Toen Kuhrs echtgenoot Rob Frank het personeel van het Waalwijkse theater De Leest zondag een beetje hielp met het verwijderen van vier ‘demonstranten’ die het concert van Lenny Kuhr onderbraken om haar onder te kotsen met hun antisemitische bagger, was haar echtgenoot nogal boos.

Hij zei dus, in weinig diplomatieke bewoordingen, wat iedereen zou doen wiens partner wordt geïntimideerd of bedreigd.

(Advertentie)

Iets als “van mijn vrouw blijf je af” en “als je het nog een keer doet, gooi ik je over de balustrade”.

En wat zegt nu Volkskrant-columniste Asha ten Broeke?

“Ik vind het opmerkelijk en verontrustend dat de politie een uitgebreid onderzoek is gestart naar verder vreedzame activisten die enkel iets hebben geroepen, maar niet naar de man van Kuhr, die tenminste een van de activisten bedreigt en ook heeft aangevallen.”

LOL.

Ze ontrolden tijdens het concert een Palestijnse vlag, ze betraden het podium, ze verstoorden een concert, ze noemden haar een terrorist, ze beschuldigden haar van genocide en ze riepen de namen van haar kinderen en kleinkinderen.

En dat heet in het hoofd van Volkskrant-columniste Asha ten Broeke ‘enkel iets geroepen’.

Nu moet de 78-jarige echtgenoot van de 74-jarige zangeres die belaagd werd door víer antisemieten van Volkskrant-columniste Asha ten Broeke door de politie van zijn bed worden gelicht…

Nogmaals, Pieter, ik pleit er absoluut niet voor dat je Asha ten Broeke haar tweewekelijkse plekkie afneemt.

(Advertentie)

Als de Volkskrant ruimte wil bieden aan één van de meest ranzige antisemieten die er in Nederland rondloopt: lekker doen, joh!

Waar ik dan wel voor pleit?

Dat je je, ondanks dat ze slechts een freelancer is die maar 26 opstelletjes per jaar schrijft, een goed werkgever betoont.

Dat je de instanties inschakelt, voor ze nog verder radicaliseert en -zodra dat lukt- met een bomgordel om de straat op gaat.

En dat je haar netjes doorbetaalt gedurende de maanden waarin ze niet kan tikken omdat ze intern is en geen contact met de buitenwereld mag hebben.

Dat zou je sieren.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor aan de muur. Dan kun je de hele dag denken aan dat andere neukfoutje dat bagger mag spuiten in de Volkskrant.