Beste lezers,

Ik neem aan dat jullie weten dat 19 maart door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van de Goede Daad’.

Omdat het voor jullie vandaag ook gewoon een werkdag is en jullie elke dag wel een goede daad verrichten, snap ik dat zo’n dag niet echt top of mind bij je is.

Daarom dacht ik: laat ik jullie eens helpen.

Afgelopen zaterdag hielden ‘Extinction Rebellion’ en ‘Scientist Rebellion’ een blokkade-actie bij Shell in Pernis.

Een van de activisten schreef: “Vandaag blokkeren we met Extinction Rebellion grootvervuiler en klimaatcrimineel Shell. Shell stoot gigantische hoeveelheden CO2 uit en heeft totaal geen haast met dat terugdringen. Ze willen zelfs nieuwe olie- en gasbronnen aanboren. Shell must fall.”

(Advertentie)

Die actie ging ook door.

Nu lukte het de activisten niet om Shell te laten vallen.

Sterker: het ómgekeerde lijkt te zijn gebeurd.

Toen de politie de massa met (naar ik aanneem) wapenstokken, waterkanonnen, traangas en paarden uiteen dreef (of toen ze er doorheen zakte) raakte één van de activisten gewond.

Ze had ‘au’ aan haar knie.

En het was niet zomaar iemand!

Nee, het ging om Asha ten Broeke, de melkertbaner die eens per twee weken een huilerig opstel mag schrijven voor de Volkskrant.

En dat is natuurlijk zielig.

(Advertentie)

Daarom stel ik voor dat jullie haar vandaag op de ‘Internationale Dag van de Goede Daad’ allemaal een ouderwetse ansichtkaart sturen met beterschapswensen.

Is dat een goed idee of is dat een goed idee?

Dat dacht ik!

Omdat ik ervan uitga dat jullie niet weten waar haar sociale huurhuis woont, ben ik voor één keer bereid om voor het goede doel het risico te lopen dat ik veroordeeld ga worden voor doxing en geef ik gewoon haar adres.

Wel doen dan, hè?

Je kaart kan naar:

Asha ten Broeke

p/a Psychiatrisch Ziekenhuis De Grote Beek

Dr. Poletlaan 40

5626 ND Eindhoven

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Want voor wat, hoort wat.