Beste Kauthar,

Op het eerste gezamenlijke partijcongres van GroenLinks en PvdA, hoorden we GroenLinkser Sabine Scharwachter “Free Palestine” in de microfoon roepen (en er “from the river tot the sea” bij denken).

Met de Palestijnse vlag mocht binnen niet gezwaaid worden, maar buiten de congreszaal werd er wel mee gezwaaid.

Er liepen in Ahoy’ mensen rond met keffiyeh’s om de nek, de Arafat-sjaal.

Er werd tot het laatste moment gesleuteld aan de speech van jullie lijsttrekker Frans Timmermans, van wie een rectificatie werd geëist van zijn uitspraken dat Israël na de misdaden tegen de menselijkheid van Hamas-terroristen het recht had terug te slaan.

“Timmermans bezweert met afgewogen woorden onvrede”, kopte Het Parool.

(Advertentie)

Er werd door de twee partijbesturen een motie opgesteld die ervoor moest zorgen dat naar buiten toe het beeld zou kunnen worden uitgedragen dat er binnen GroenLinks/PvdA eensgezindheid bestaat over het wat er in Israël en Gaza is gebeurd en wat er moet gebeuren.

“Met de steun van 96 procent van de leden maakte het congres direct een einde aan eventuele twijfels over over de eengezindheid binnen GroenLinks/PvdA. De samenwerking kan weer als verenigd front de campagne in”, noteerde Volkskrant-verslaggever Avinash Bhikhie in een juichreportage.

Eind goed, al goed?

Dat hadden ze gedroomd.

Eens een Moslimbroederschapmeisje, altijd een Moslimbroederschapmeisje.

Een Moslimbroederschapmeisje laat zich niet in ruil voor een lucratief baantje paaien met wat zalvende woorden van Frans Timmermans als daar in haar ogen onvoldoende begrip voor de Hamas-terroristen in doorklinkt.

(Advertentie)

Een Moslimbroederschapmeisje toont altijd haar ware gezicht.

Uiteindelijk.

Dus zette jij gisteravond laat een verklaring op Instagram waarin je zei dat je je hebt teruggetrokken van de kandidatenlijst van GroenLinks/PvdA, waarop je de 17e plek inneemt.

Daarmee heb je duidelijk gemaakt wat iedereen buiten GroenLinks en de PvdA allang wist: dat je inderdaad nog altijd die wolf in schaapskleren bent die Israël ziet als nazi’s en de Hamas-terroristen als mensenrechtenactivisten.

Daarmee heb je (ik kom nu bij het goede nieuws) de zelfbenoemde premierskandidaat Frans Timmermans voor een groot probleem gesteld.

Want jij kunt je volgens de Kieswet helemaal niet terugtrekken van de kandidatenlijst van GroenLinks/PvdA. De Kiesraad heeft de kandidatenlijsten vastgesteld en daar kan alleen een beroepsprocedure bij de Raad van State nog iets aan veranderen.

(Advertentie)

Je blijft dus gewoon op plek 17 staan.

En als GroenLinks/PvdA 17 of meer zetels haalt (wat gezien de gigantische steun van Staatsomroepen en systeemkranten vast gaat lukken), word jij na 22 november gewoon benoemd tot Kamerlid.

Dan kún je je benoeming weigeren.

Maar dat hóeft niet.

Je gaat vast (net als in 2021) met voorkeursstemmen de Kamer in gekozen worden.

En dan voel je je natuurlijk ontzettend verplicht aan al die kiezers om je zetel toch maar te bezetten.

Je kunt dan als ‘Groep Bouchallikht’ de eerste afsplitser worden.

Of je aansluiten bij andere Hamas-vrienden, zoals die van DENK of BIJ1.

En dan moet ik terugdenken aan wat ik eerder ergens schreef over de Moslimbroederschap.

(Advertentie)

Dat was toen aan het licht kwam dat jij via je vader (die een Moslimbroederschap-koepel in Nederland oprichtte) en je eigen rol als vice-voorzitter van FEMYSO aan de Moslimbroederschap gelieerd was.

(Weet je wie ook aan de Moslimbroederschap gelieerd was? Hamas!)

“De Moslimbroederschap, die in veel landen wordt gezien als terroristische organisatie, wil wereldwijd een soennitisch kalifaat stichten, met het islamitisch recht als leidraad. Dat doet het Moslimbroederschap door langzaam te infiltreren in allerlei organisaties en politieke partijen. En als die infiltranten betrapt worden, dan ontkennen ze, dan verzwijgen ze, dan bagatelliseren ze en dan zeggen ze – als ze echt in het nauw worden gedreven – dat ze afstand nemen.”

Dat laatste deed jij allemaal.

En nu keer je dus terug in de moederschoot.

Je oude partijleider Jesse Klaver meldde gisteravond laat nog via Twitter (heeft hij je nummer niet?) dat hij verdrietig is om je voor hem verrassende besluit, dat hij het een voorrecht vond om met je samen te werken en dat hij je het allerbeste wenst.

(Advertentie)

Frans Timmermans zwijgt.

Die zit straks bij zijn vrienden van ‘Buitenhof’.

Maar die gaan hem vast niet doorzagen over het schisma in zijn partij(en) tussen mensen die de Holocaust niet vergeten zijn en Jodenhaters.

Want de Staatsomroep wil nu eenmaal per se dat GroenLinks/PvdA de grootste wordt.

Fijn dat jij de kans daarop gisteren een stukje kleiner hebt gemaakt.

Want het is niet zeker dat jij je voorkeurszetel inneemt.

Dus de Hamas-apologeten uit de GroenLinks-achterban die er zeker van willen zijn dat hun geluid straks in de nieuwe Tweede Kamer gehoord wordt, zouden ook zomaar direct op DENK of BIJ1 kunnen gaan stemmen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Wel passend bij het moment, vind ik.

UPDATE Hé, ik heb een fan!


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!