Beste Jeroen,

Wat een gedoe weer over dat verkiezingsdebat, hè.

Gisteren zat je in het door jouw bedrijf BVNL geproduceerde programma ‘HLF8′ uit te leggen dat het volkomen normaal is dat jij een door jouw bedrijf BVNL geproduceerd nepdebat op de Staatsomroep gaat presenteren tussen drie partijen die na de verkiezingen van 15 maart maar één ding willen: samen verder over links.

Het is ook volkomen normaal.

Nou ja, niet normaal.

Gebruikelijk.

(Advertentie)

Het is niet normaal de partij van de minister-president vlak voor verkiezingen zendtijd opeist bij de Staatsomroep voor een debat waarin de minister-president uitgebreid de tijd krijgt om propaganda te bedrijven.

Maar wel gebruikelijk.

Het is niet normaal dat de partij van de minister-president bepaalt met wie hij die zendtijd bij de Staatsomroep eventueel wil delen (en vooral: met wie niet).

Maar wel gebruikelijk.

Het is niet normaal dat de partij van de minister-president bepaalt welk format zijn propagandashow bij de Staatsomroep krijgt.

Maar wel gebruikelijk.

Het is niet normaal dat de partij van de minister-president bepaalt welke onderwerpen mogen worden besproken (en vooral: welke onderwerpen niet).

(Advertentie)

Maar wel gebruikelijk.

Het is niet normaal dat de organiserende Staatsomroep de partij van de minister-president volgt in het frame dat de deelnemers echt tegenstanders zijn.

Maar wel gebruikelijk.

Het is niet normaal dat de Staatsomroep en partij van de minister-president de ophef die ontstaat over het formaat van en de deelnemende partijen aan zo’n debat omarmen en uitmelken.

Maar wel gebruikelijk.

Dat dat gebruikelijk is, weet iedereen die nog over een béétje geheugen beschikt.

Dat is waarom de kongsi bestaat tussen de politieke partijen die aan de macht zijn en de omroepen die afhankelijk zijn van de 900.000.000 euro subsidie die ze krijgen van de politieke partijen die aan de macht zijn.

(Advertentie)

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Niet normaal.

Maar wel gebruikelijk, in dit bananenkoninkrijk.

Toch zorg jij op 12 maart voor een unicum in de geschiedenis van de Nederlandse Staatsomroep.

Want alles wat jij die zondag in dat nepdebat gaat doen, is al eerder gebeurd.

Op één ding na.

Nóóit eerder kreeg de partij van de minister-president het voor elkaar om met twéé prominenten aan een televisiedebat deel te nemen.

Altijd vonden de Staatsomroepen één man of vrouw per partij genoeg.

(Advertentie)

De nood bij het partij- en mediakartel moet wel heel hoog zijn dat er bij jou op 12 maart voor het eerst in de historie van de Nederlandse Staatsomroep twéé zitten.

Welke twee?

Bonnie Schippers en Clyde Rutte.

Met jou in de bijrol van de corrupte bankmedewerker die hen de code van de kluis aanreikt.

En voorts ben ik van mening dat iedereen op 15 maart moet gaan stemmen (desnoods met behulp van echtestemwijzer.nl) en dat aan mensen die nog altijd op VVD, D66, CDA, Christenunie, PvdA of GroenLinks stemmen een steekje los zit.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ik wist helemaal niet dat ‘Jeroen Pauw’ een pseudoniem was, joh!


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!