Beste Jan,

Toen mevrouw Dijkgraaf mij gisteren naar de trein bracht (ik ben even een weekje aan een nieuw boek tikken in de zon) ging het op de radio over Internationale Vrouwendag.

Wij kwamen te spreken over wat mannen vrouwen allemaal aandoen.

Als ouders van zoons van 33 en 31 kom je dan automatisch ook op hun gedrag.

Tevreden stelden we vast dat we ons op dit gebied over onze zoons geen enkele zorg hoefden of hoeven te maken. Die hebben heus dingen fout gedaan in hun leven, maar dat ze vrouwen altijd met respect én als hun gelijken hebben behandeld, daar durfden wij onze handen wel voor in het vuur te steken.

Seksuele intimidatie?

Aanranding?

Verkrachting?

Pim en Bob Dijkgraaf?

LOL.

Kwestie van opvoeding (en cultuur).

God verhoede dat het gebeurt, maar de kans is groter dat ze volgende week op D66 stemmen dan dat ze zich schuldig hebben gemaakt of ooit zullen maken aan dat soort ranzigheid.

Eenmaal in de trein op weg naar Schiphol scrolde ik even mijn Twitter-timeline door.

Wat ik toen zag?

Deze tweet van jou:

Weet je wat er gebeurde?

Allemaal boze blikken van medepassagiers!

Een vrouw met hangende mondhoeken en een kort-pittig kapsel legde woest haar Volkskrant terzijde en wees met één wapperende vinger naar een sticker op het raam.

De boze blanke man van middelbare leeftijd op het bankje tegenover me siste: “Stiltecoupé!”

Ja, duh!

Ik reis nog maar weinig met de trein, maar ik wist heus wel dat ik in een stiltecoupé zat.

Maar ik kon er niets aan doen!

Als ik de slappe lach krijg, is er gewoon geen houden meer aan.

Een D66’er die het heeft over mannen die de rechten van vrouwen inperken!

Dat is toch hilarisch?

Dan wil ik het niet eens hebben over de reclame die jullie maken voor hét symbool van vrijheidsonderdrukking van vrouwen door mannen.

Jullie kunnen wel denken dat jullie Tweede Kamerlid Funda Sahla (de zus van Hofstadgroep-terroriste en VVD-talent Soumaya Sahla) een hoofddoek draagt om te zorgen dat hitsige mannen zich anders aan haar vergrijpen.

LOL.

Normale, weldenkende mensen zien in de hoofddoek (of erger) toch echt een onderdrukkingsmiddel van mannen voor vrouwen in.

Nee, ik wil het hebben over de seksuele terreur van mannen.

Ik dacht aan D66-coryfee Alexander Pechtold.

Die een topadvocaat afstuurde op de D66-mevrouw uit de provincie die hij tot abortus wilde dwingen nadat ze een kind van hem verwachtte (en mogelijk nog iets met bangalijsten)…

Ik dacht aan D66-talentscout Frans van Drimmelen.

Die zich schuldig maakte aan machtsmisbruik, stalking en seksuele intimidatie, in ieder geval in de richting van de vrouwelijke directeur van het partijbestuur van D66…

Aan het D66-bestuur.

Dat die directeur van het partijbureau een oprotpremie gaf mét zwijgplicht over het leed dat haar was aangedaan én dat een breder onderzoek naar seksueel wangedrag door D66-coryfeeën een jaar onder de pet hield…

Aan D66-leider Sigrid Kaag natuurlijk.

Die een vrouwelijk D66-lid dat zich bij haar meldde met klachten over zich misdragende D66-mannen keihard in de kou liet staan…

En dan gaat uitgerekend de fractievoorzitter van díe partij op Internationale Vrouwendag proberen nog wat stemmen te ronselen met een in zijn geval ronduit ongepast tweetje?

Nou, daar kreeg ik dus de slappe lach van.

Dat kon ik die mensen in de stiltecoupé natuurlijk niet uitleggen toen ik vlak voor Schiphol uitgelachen was, want het was een stiltecoupé.

Dus ik hoop nu maar dat ze dit briefje aan jou meelezen en ik hun via deze weg mijn excuses kan aanbieden.

En voorts ben ik van mening dat iedereen op 15 maart moet gaan stemmen en dat aan mensen die nog altijd op VVD, D66, CDA, Christenunie, PvdA of GroenLinks stemmen een steekje los zit.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Uitverkoopje uit de webshop van D66.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!