Beste mensen,

Eén plaatje, van vanochtend 8.18 uur.

Van de NOS.

Dit plaatje:

Eén reactie, van gisteren.

Van VVD-minister voor natuur en stikstof Christianne van der Wal.

Deze reactie: “We weten dat mensen veel moeite hebben met de stikstofplannen. En dat weten we al heel lang. En het is ook een heel ingewikkeld dossier. Een dossier met héél veel impact voor héél veel mensen. Tegelijkertijd is er geen keuze. Dat heb ik ook steeds gezegd. Beide kunnen niet waar zijn. Dus zometeen, als alle provincies bekend zijn, qua verkiezingsuitslag, hè… Vanaf morgen gaan alle provincies onderhandelen en daar zullen ook weer keuzes gemaakt moeten worden en beide kunnen niet waar zijn. Je kunt niet zeggen: ‘Je gaat geen stikstofbeleid doorvoeren, maar ik wil wel huizen bouwen en eh… investeren in economie.’ Beide kunnen niet, je zult daar keuzes in moeten maken en ik ben er eigenlijk van overtuigd dat komende maanden, als al die onderhandelingen gaan plaatsvinden en al die keuzes gemaakt gaan worden, dat uiteindelijk toch een groot deel van het stikstofbeleid door moet gaan, want anders kun je gewoon geen vergunningen verlenen in die provincies. We hebben decennialang dit voor ons uitgeschoven, en nu nog weer op de rem trappen, of het uitstellen, ja, dat kán gewoon niet, ook in juridische zin niet, die luxe hebben we gewoon niet meer, zo erg hebben we het met elkaar laten gebeuren in Nederland en dat is natuurlijk een zure conclusie.”

Ik begreep dat jullie echte baas, Sigrid Kaag (gehalvéérd ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021!), ook gewoon wil doordenderen.

En dat haar loopjongen Mark Rutte (slechtste VVD-resultaat sinds 1971!) vindt dat het kabinet “de komende jaren stabiel kan blijven”.

Jullie zijn knéttergek.

Maar jullie gaan het – zo lijkt het met de uitslag die er nu in de Eerste Kamer aan lijkt te komen – wél doen, met steun van GroenLinks en de PtdA.

Boer en burger nóg bozer maken.

BBB nóg groter maken.

Zeker als die partij binnenkort een alliantie sluit met JA21, Pieter Omtzigt en Mona Keijzer, zoals her en der gefluisterd wordt.

En zo komt dan bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen de eerste vrouwelijke minister-president in Nederland toch in zicht.

Die heet dan alleen geen Sigrid of Edith, maar Caroline of… Mona.

Zin in!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ik weet honderd procent zeker dat jullie dit nog niet hebben.

UPDATE 10.46 uur: En dat is vijf 😉

UPDATE 12.52 uur: En dat is zeven 🙂

UPDATE 16.11 uur En dat is acht! 🙂


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!