Beste mevrouw Uslu,

U bent (op één na) mijn meest favoriete D66’er.

Bijna niemand van de prominente leden van die partij is bereid zijn schaamteloosheid zo tentoon te spreiden als u dat doet.

D66 loopt met een minister als Kajsa Ollongren en een Kamerlid als Jan Paternotte voorop in de oorlogsretoriek richting Rusland.

Als het aan Ollongren ligt, maken we van de Nederlandse economie een ‘oorlogseconomie’ om ‘onze’ oorlog tegen Rusland te winnen.

En van Sjoerdsma-opvolger Paternotte kunnen we zomaar verwachten dat hij binnenkort komt met een pleidooi om naast de dienstplicht ook de opkomstplicht weer in te voeren. Te beginnen uiteraard met dienstplichtigen die PVV hebben gestemd of kinderen van PVV-stemmers, want die zijn stom.

(Advertentie)

Allemaal natuurlijk in het belang van “Europa”, zoals die lui hun heilstaat EU blijven noemen.

En wat doet u?

U stapt tussentijds op als D66-staatssecretaris voor Cultuur en Media om terug te keren naar het familiebedrijf Corendon en gaat daar gewoon door met het verzorgen van vakanties voor rijke Russen.

Sancties tegen Rusland?

Die omzeilt Corendon gewoon door de pakketreizen naar jullie Corendon-hotels vanuit Moskou en binnenkort ook St. Petersburg, Jekaterinenburg en zeven andere Russische steden aan te bieden via de Turkse tak van Corendon.

Mooie primeur van NRC, dat ontdekte dat de scheidslijnen tussen de door u geleide Nederlandse tak van Corendon en de Turkse tak van Corendon dunner dan flinterdun zijn.

(Advertentie)

Hoe u goedpraat dat nota bene een D66’er zaken doet met Rusland?

Niet.

Dat laat u lafjes over aan Corendon-woordvoerder Jules van de Ven en Corendons director corporate responsibility Floor van der Zee.

Wie dat zijn?

De vraag is meer: wie dat waren.

Het antwoord: D66’er Van de Ven was in uw tijd als D66-staatssecretaris uw woordvoerder en D66’er Van der Zee uw politiek adviseur.

Drie figuren uit de vingerwappartij D66 dus die gaan werken (u als hoogste baas) bij een bedrijf dat de sancties tegen Rusland met administratieve trucjes omzeilt.

(Advertentie)

Poetin-vriendjes….

Als je die overstap zonder met je ogen te knipperen maakt, heeft je privé-holding vast de naam Sans Gêne BV.

Tóch bent u niet mijn meest favoriete D66’er, qua schaamteloosheid.

Dat blijft voor altijd die engnek van die omkoopneukhut.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als u een gezellig avondje hebt met de andere D66’ers van Corendon.

PS2. In afl. 163 van de Nare Jongens Podcast hadden we heimwee. Onder meer naar integere politici…