Beste Geert,

Eerlijk zijn.

Die 37 zetels op 22 november hebben jou ook verrast.

Anders had je wel meer dan 45 kandidaten op je lijst gezet.

Ergens, vanaf plek 25 ofzo, waren het geen mensen van wie jij en zij verwachtten dat ze ooit Tweede Kamerlid zouden worden.

Neem de nummer 39, Nico Uppelschoten uit Eelde. Deze fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Drenthe wordt volgend jaar 80. Ik ken Nico verder niet, maar ik geloof niet dat hij toen hij zijn plekkie op de lijst accepteerde oprecht hoopte in de Tweede Kamer te komen. Nico wil na een leven lang in het onderwijs best een paar dagen in de week het goede doen voor Nederland, maar toch vooral vanuit Drenthe, waar hij in 2011 na zijn pensionering Statenlid werd.

RTV Drenthe schreef op 25 september, de dag dat jij je kandidatenlijst presenteerde, nog: “De kans dat Uppelschoten de Kamer in komt, is miniem. In de laatste peiling van I&O Research komt de PVV uit op 14 zetels.”

Minder dan twee maanden (en één lange islamitische slachtpartij in Israël later) werden het er… 37!

Twee zwangerschapsverloven, langdurige ziektes, overlijdens (je weet het niet, met al dat gedemoniseer door links), ministerschappen of staatssecretarissen en Nico zou de Kamer in gaan.

Waarmee de PVV meteen het record zou pakken van het oudste Tweede Kamerlid bij aanvang ooit, een eer die nu te beurt valt aan Mr. J.A. d’Olimart, die in 1815 (!) door de toenmalige koning Willem I benoemd werd toen hij 75 jaar en vijf maanden oud was.

Historisch!

Dat was die 37 zetels ook.

En jij realiseerde je natuurlijk meteen dat je met 45 namen op de lijst een probleem gaat krijgen.

Want áls naast BBB ook VVD en NSC snappen dat zij verplicht zijn Nederland te verlossen van kartelkabinetten met links en jij wilt Kamerleden overhevelen naar het kabinet Wilders I, dan dreigt vrij snel lijstuitputting. En lege stoeltjes in de nationale vergaderzaal.

Een luxeprobleem, maar wel een probleem.

En als je niet als de sodemieter zorgt dat je bij de volgende verkiezingen het maximale aantal van 80 namen op je lijst hebt, wordt je probleem de volgende keer nog veel groter.

Want na 22 november openden de media de aanval op je.

Openden de instituties de aanval op je.

Eerste peiling: geen 37, maar 43 zetels.

Toen stuurde de ouwe hap van de VVD Ed Nijpels naar het front, bleef de Staatsomroep huilstruiken als Frans Timmermans uitnodigen en konden burgemeesters hun liefde voor de sharia-wetgeving (hoofddoekjes!) niet meer verbloemen.

Volgende peiling: geen 43, maar 47 zetels!

En dan moet Annemarie Jorritsma nog komen (en als ze nog leeft Neelie Kroes) om je ‘kapot te demoniseren’.

Als ze zo doorgaan, ga je bij de volgende verkiezingen nóg een record breken.

Dat van Ruud Lubbers, die in 1986 en 1989 namens het CDA 54 zetels pakte.

En ondertussen denk ik met een permanente glimlach op m’n gezicht terug aan dat filmpje met Sigrid Kaag, de heks ‘powervrouw’ die in 2021 met massale steun van al het tuig van de richel dat rondliep alle ‘integere, onafhankelijke journalisten’ bij de Staatsomroepen en de systeemcouranten wel even de eerste vrouwelijke premier van Nederland zou gaan worden.

“Gelukkig zult u nog kelderen in de peilingen. U verdíent het niet!”

Ze krijgen de geest niet meer in de fles, Geert.

Het volk heeft gesproken.

En het volk zwijgt niet meer.

Smullen!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Zelfs voor jou kan het soms nog nuttig zijn als iedereen op je let 😉

PS2. In de nieuwe ‘Nare Jongens Podcast’ (afl. 146, de Licht Uit Special) hadden we erg veel lol om de grootste schizofreen van de VVD: mister Prodent.


Wil je doneren? Dat kan via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is zelfs een gratis donatie!

Dank voor jullie donaties!