Beste Geert,

Mooi moment gisteren.

VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans suggereerde in een interview met Elsevier (EW) dat er op het ‘migratiedossier’ moet worden samengewerkt met jouw PVV.

De komst van vele, vele economische gelukszoekers naar het Walhalla aan de Noordzee is in verkiezingstijd altijd een thema waarmee de VVD probeert nog iets van een gezond verstand-imago in stand te houden.

Maar het baardgroeiloze keffertje dat bij de vroegere liberalen momenteel Wilders-corvee heeft ging een stap verder dan zijn voorgangers.

Dat cordon sanitaire waaraan de VVD meewerkt, kan er zo langzamerhand wel vanaf.

Jouw gedoogsteun was wat hem betreft welkom.

(Advertentie)

Loos wapengekletter?

Ongetwijfeld.

Maar het mooie was wat daarna gebeurde.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte, die wel aanvoelt dat zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen met Rob Jetten als lijsttrekker vermorzeld gaat worden in het geweld van de grote kanonnen Timmermans, Van der Plas, Yesilgöz, Wilders en wellicht ook nog Omtzigt, rook zijn kans.

Die gooide er een clusterbom vol leugens uit op dat dekselse Twitter.

Bij de eerste drie woorden (‘Wilders steunt Poetin’) had je al aangifte kunnen doen wegens smaad tegen het magere mannetje, maar jij koos een alternatief: je klapte uit de school om aan te tonen wat een vuile rat/smerige hond/typische D66’er die Paternotte is.

Heerlijk natuurlijk!

Het laat namelijk zien wat een smerig politiek spelletje D66 in het weekend na de val van het kabinet speelde om Mark Rutte uit het Torentje te verjagen.

Ongetwijfeld met medeweten van de grote baas.

(Advertentie)

En dat is Sigrid Kaag, die stiekem hoopt het land waar ze zo op neerkijkt tussentijds te kunnen ontvluchten door Eurocommissaris te worden op de plek die Frans Timmermans eind augustus achterlaat.

Maar die daarvoor wel dient te worden voorgedragen door het kabinet.

En het is niet logisch dat Mark Rutte met de kennis over Paternottes naaistreek die hij dankzij jouw tweet nu heeft, nog meewerkt aan een eervolle exit voor Kaag.

Dan gunt hij die baan nog eerder aan de gevaarlijkste klimaatactivist die op het Europese continent rondloopt, zijn politieke vriend Diederik Samsom van de PvdA.

Well played, ouwe!

Klein detail: je moet vanwege de geloofwaardigheid natuurlijk nog wel even de telefoongegevens publiceren waaruit blijkt dat Paternotte je inderdaad een dag voor het Kamerdebat waarin Rutte zijn vertrek aankondigde heeft gebeld.

(Advertentie)

Liever nog publiceer je de opnames die er ongetwijfeld van het gesprek zijn, maar ik kan me voorstellen dat dat je te ver gaat.

Maar een screenshot met zijn naam (Paternotte, Jan Paternotte, Vleugelmoer, whatever), datum, tijdstip en gespreksduur kun je best in een tweetje knallen.

Alles wat helpt om D66 bij de komende verkiezingen af te straffen voor wat die partij ons land sinds Rutte 3 heeft aangedaan.

Wat trouwens ook nog wel opmerkelijk was: de formuleringen die uit D66-kringen te lezen waren over die verkiezingen.

Paternotte schreef, voor zijn doen neutraal: “Gelukkig kunnen kiezers zich uitspreken.”

Maar er was een ander D66-Kamerlid dat de tweet van Paternotte retweette en er boven schreef: “Bedenk in wat voor Nederland jij wakker wilt worden op 23 november”.

Die constructie deed me denken aan 24 april 2002, toen toenmalig PvdA-lijsttrekker Ad Melkert op een verkiezingsbijeenkomst in Emmen zei: “Als je flirt met Fortuyn, dan gebeurt er in Nederland straks hetzelfde als in Frankrijk. Daar zijn ze wakker geworden met Le Pen, straks worden wij wakker met Fortuyn.”

(Advertentie)

Een tekst waarvan we inmiddels weten dat-ie op Volkert van der Graaf precies de uitwerking had waarop Fortuyns tegenstanders destijds hoopten

Weet je trouwens welk D66-Kamerlid dat “Bedenk in wat voor Nederland jij wakker wilt worden op 23 november” schreef?

Fonda.

De zus van veroordeeld Hofstadgroep-terroriste (en Bolkestein-oogappeltje) Soumaya Sahla.

Is dat, die smaadtweet van Paternotte en zo’n retweet van zijn fractielid, nou wat ze ‘een hondenfluitje’ noemen?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Anders zit je je maar te vervelen tijdens het stilte-voor-de-storm-reces.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Doneren mag uiteraard (via Backme).

Dank voor jullie donaties!