Mevrouw Leeflang,

Ik ging er met boter en suiker in.

U was gisteren te gast bij het programma ‘Buitenhof’ en bij elke zin die uit uw mond kwam, wond ik me meer op.

“Wat is er met jou aan de hand”, vroeg mevrouw Dijkgraaf op een gegeven moment.

“De baas van de NPO is op televisie. Dat mens is echt knettergek”, antwoordde ik.

“Wat dan?”

“Nou, ze zegt dat uitspraken over het afschaffen van de NPO de democratie niet helpt. Dat uit onderzoek is gebleken dat de rol van de publieke omroep in democratieën heel belangrijk is. Ik citeer: ‘Juist om te zorgen dat burgers deelnemen aan de democratie. Dat daadwerkelijk de burgers die deelnemen aan de democratie, dat die ook meer geloof krijgen in de instituten in de democratie’. Zou ze het zelf geloven?”

“Waarom wind je je zo op?”

(Advertentie)

“Dit is dezelfde mevrouw die dat ienieminie-omroepje Ongehoord Nederland met smerige trucs uit het bestel wilde flikkeren omdat dat clubje van Karskens de boodschap van de subsidieverstrekker, de Staat, niet gedwee wilde verspreiden… Die…”

“Jaja, maar weet jij wel da…”

“Die zelfs de grote Jeroen Pauw na een Wij van WC-Eend-onderzoekje door de Amsterdamse deken vrijdag bij ‘Sophie en Jeroen’ als een likkend WNL-schoothondje liet meewerken aan het witwassen van Taghi-vriendje en cliëntenoplichter Khalid Ka…

“Jaja, maar wee…”

“Die een níeuwsorganisatie leidt die zó ontzettend politiek gedreven is, dat het een halve dag duurde voor er bericht werd over de pogrom van die beesten van Hamas in Israël op 7 ok…”

“Jan, hou op!”

“Het is toch…”

(Advertentie)

“31 maart! Het is 31 maart. En wat is het dan morgen?”

“Kut! Denk jij dat het een 1 april-grap was van die Leeflang?”

“Ja, natuurlijk. Net als die van de JOVD die samen met Extinction Rebellion gaat demonstreren voor het klimaat. Ze houden zich allang niet meer aan de exacte datum met 1 april-grappen, omdat iedereen het dan door heeft.”

“Dus die Leeflang wéét dat de publieke omroep niet ‘de democratie’ helpt, maar uitsluitend de kartelpartijen, zoals Baudet ze altijd noemt? Oké, en één nieuwe, dat door George Soros gesponsorde Volt, van die gladjakker met zijn twee zeteltjes.”

“Dat lijkt mij wel. Ze is niet achterlijk.”

“Hoe dat mens ook het woord burgers uitspreekt…. ‘Bujjjgejjjs’. Dat dedain! Zelfs Sigrid Kaag kon haar minachting voor de belastingbetaler niet zó goed uitdrukken…”

“Jaja, gooi het maar op een ander onderwerp. Je bent er met boter en suiker ingegaan.”

Nou, dat dus.

(Advertentie)

Al was het dit jaar niet de beste 1 april-grap.

Die kwam uit Portugal.

Van Mick de Vlieger, commissaris van Silves FC, een voetbalclub die daar op het vierde niveau speelt (vergelijkbaar met de derde divisie in Nederland).

De Vlieger kondigde aan dat oud-Ajacied en serieel probleemgeval Mohammed Ihatarren vandaag na een medische keuring een contract tekent bij die club.

En dat hij gaat spelen voor een laag basissalaris en hoge premies.

Dat hadden jullie met Khalid Kasem beter ook kunnen doen…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Als u mij pest, pest ik u.