Meneer Timmermans,

Hoorde ik u nu bij de ‘Zendtijd voor linkse politieke partijen’ Buitenhof zeggen dat de verkiezingsuitslag er heel anders uit had kunnen zien als de verkiezingen een week eerder zouden zijn gehouden?

En een week later ook?

LOL.

Mijn in Rotterdam geboren en getogen vader, die in tegenstelling tot die van u wél ooit arbeider is geweest (ik ben een timmermanszoon uit Bergambacht), had daar altijd een mooie reactie op.

“As me tante klootuh had gehad, was se me oom geweest.”

Zo ken ik er namelijk nog wel een paar.

(Advertentie)

Als Hamas twee maanden later dan op 7 oktober onschuldige Joodse mannen, vrouwen, kinderen en babies was gaan afslachten, had de verkiezingsuitslag er heel anders uit kunnen zien.

Als Sigrid Kaag  op 1 april 2021 in het ‘Hier scheiden onze wegen’-debat wél de ballen had gehad om Mark Rutte de genadeklap te geven, had de verkiezingsuitslag er heel anders uit kunnen zien.

Als Geert Wilders niet al ruim negentien jaar dag en nacht de zwaarst mogelijke beveiliging nodig had gehad omdat onder meer úw partij ons land een multicultureel drama met terroristische uitwassen heeft ingestort, had de verkiezingsuitslag er heel anders uit kunnen zien.

Als u in 2007 als staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken (u noemde zichzelf toen in het buitenland ‘minister voor Europese Zaken’) uw dikke witte behind niet had afgeveegd met de uitslag van het referendum over de Europese Grondwet, had de verkiezingsuitslag er heel anders uit kunnen zien.

(Advertentie)

Als Nederlandse politieke partijen er de afgelopen decennia voor de Nederlandse bevolking zouden zijn geweest en ze door de toestroom van veel te veel kansarme steuntrekkers de verzorgingsstaat niet in gevaar hadden gebracht, had de verkiezingsuitslag er heel anders uit kunnen zien.

Als uw vrouw Irene u afgelopen zomer had uitgelegd dat u veel minder geliefd bent in Nederland dan de volgevreten papzak in de spiegel u elke ochtend vertelde en u geen lijsttrekker van GroenLinks/PvdA was geworden, had de verkiezingsuitslag er heel anders uit kunnen zien.

En dan had u afgelopen woensdag en donderdag niet als een verongelijkte kleuter in de Kamerbankjes gezeten om toe te zien hoe PVV, VVD, NSC en BBB uw droom om minister-president te worden en dit land verder naar de knoppen te helpen aan diggelen aan het slaan zijn.

In één ding had u bij Buitenhof overigens wel gelijk.

(Advertentie)

Als de verkiezingen drie weken later zouden zijn gehouden, was de uitslag héél anders geweest.

Dan had uw partij geen 25, maar 23 zetels gekregen.

En de PVV geen 37, maar 43.

Het is dat u zo’n ontzettende Frans Timmermans bent.

Anders zou ik het bijna nog zielig voor u gaan vinden.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ik wrijf het er soms graag even in.

UPDATE Correctie: Groep Timmemans geen 25, maar 22 zetels en de PVV geen 37, maar 47 zetels. Ga zo door!


Wil je doneren? Dat kan via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is zelfs een gratis donatie!

Dank voor jullie donaties!