Meneer Timmermans,

Eén van de mooiste anekdotes over uw ware aard stond eind 2016 in de Volkskrant.

“Toen de PvdA in 2010 in de oppositie belandde, was Timmermans net staatssecretaris van Europese Zaken geweest. Eenmaal terug in de Kamer zei hij: ‘Ik wil de buitenlandportefeuille’. Maar daar zat al iemand op. Bovendien is het een beetje not done. Je komt uit een kabinet, je kent iedereen op het departement. Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei: ‘Nou, dan doe ik gewoon niks’. Hij heeft vervolgens een half jaar niks gedaan. Ik vond het een rare vertoning. Iedereen was bezig. De één met platvisserij en de ander met weet ik wat voor portefeuille. Maar Timmermans zei: ‘Ik hoor het wel als ik wat kan doen met Buitenlandse Zaken’. Uiteindelijk heeft hij dat woordvoerderschap gekregen.”

Was getekend: Ronald Plasterk.

(Advertentie)

Vandaag gaan PVV, VVD, NSC en BBB “de puntjes op de i zetten” en krijgt Nederland het wederopbouwkabinet waar een ruime meerderheid van de kiezers blijkens de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 zo hevig naar verlangt.

Geert Wilders, Dilan Yesilgöz, Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas hebben, als het lukt met die puntjes, een huzarenstukje geleverd.

Hoe cynisch ook: de pogrom van Hamas van 7 oktober 2023 en de nasleep daarvan heeft daarbij als smeerolie gefungeerd.

Want die legde (en legt) bloot aan welk antisemitisch uitschot de vroegere bestuurspartij PvdA zich heeft overgeleverd toen werd besloten tot een verloving met GroenLinks (en zelf al in huis had).

(Advertentie)

PVV, VVD, NSC en BBB zijn, met het landsbelang voor ogen, allemaal door hoepels, over hun schaduw en weet ik waarlangs allemaal gesprongen om te zorgen dat ú in ieder geval geen minister-president van Nederland wordt.

Eén van “de puntjes op de i” is de vraag wie de premier van het wederopbouwkabinet wordt.

Op dit moment lijkt dat uitgerekend de man te worden die in 2016 uw ware aard blootlegde.

Ronald Plasterk.

PvdA’er Ronald Plasterk.

Dat zou geen kers op de taart zijn, maar een complete fruitschaal.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Na alles wat u ons met de rest van de klimaatmaffia heeft aangedaan, draai ik er niet omheen.

PS. In afl. 167 van de Nare Jongens Podcast heerst volop hoop en optimisme over het wederopbouwkabinet van PVV, VVD, NSC en BBB.