Beste Dilan,

Op 15 januari dit jaar plaatste het Algemeen Dagblad volstrekt kritiekloos interview van ‘Brussel-verslaggever’ Hans Nijenhuis met de veroordeelde Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla.

Soumaya Sahla is het lid van de Hofstadgroep dat in 2014 definitief tot drie jaar gevangenisstraf werd veroordeeld door het Gerechtshof wegens verboden wapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De criminele organisatie die Theo van Gogh vermoordde en die actief joeg op Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian en Geert Wilders om ook hen om te leggen.

Soumaya Sahla is de veroordeelde moslimterroriste die de hoogbejaarde VVD’er Frits Bolkestein betoverde en aan zijn arm toegang kreeg tot de universitaire, journalistieke en politieke elite.

De veroordeelde moslimterroriste die Bolkestein introduceerde met het eufemisme van de eeuw: “Soumaya heeft in een vorige fase van haar leven veel kennis opgedaan over geradicaliseerde moslims.”

(Advertentie)

Zo kun je dat wel noemen ja, als je met Kalashnikovs in je kofferbak op jacht bent om een terroristische aanslag op Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian of Geert Wilders te plegen…

De veroordeelde moslimterroriste die dankzij Bolkestein voorzitter werd van de werkgroep Justitie en Veiligheid van de VVD, die zich onder meer bezig hield met… nationale veiligheid.

De veroordeelde moslimterroriste die in die werkgroep onder anderen te maken kreeg met VVD-Tweede Kamerlid Ulysse Ellian, de zoon van Sahla’s target Afshin Ellian.

De veroordeelde moslimterroriste over wie Ulysse Ellian zei: “De Hofstadgroep heeft diverse levens ingrijpend veranderd. Ik kan daarover meepraten. Dat Jason Walters verantwoordelijkheid nam voor zijn acties is klasse. Van Soumaya Sahla heb ik het nemen van die verantwoordelijkheid in het openbaar nooit gezien. En meer ga ik er niet over zeggen.”

De veroordeelde moslimterroriste die bij het Gerechtshof géén strafvermindering kreeg omdat ze, zoals Ellian ook al suggereerde, “de ogen sloot voor de strafrechtelijke relevantie van je gedragingen”.

In gewoon Nederlands: die geen enkel berouw toonde voor haar daden.

(Advertentie)

De veroordeelde moslimterroriste die volgens haar eigen zus Karima, een radicaliseringsdeskundige, voor altijd een groot risico blijft, omdat  “wie het woord deradicalisering heeft bedacht, gelooft in sprookjes”.

De veroordeelde moslimterroriste die ondanks dat alles door de betoverde bejaarde (en naar verluidt zelfs haar sugardaddy) VVD’er Frits Bolkestein “niet te snel van het Kamerlidmaatschap namens de VVD moest afzien.”

De veroordeelde moslimterroriste die de VVD begin 2022, toen de partijtop éindelijk inzag dat je een Robert M. ook beter geen VVD-Kamerlid kon maken met peuterspeelzalen in zijn portefeuille, uit die werkgroep en daarmee uit het ‘talentenklasje’ flikkerde.

En waarvan de VVD zich verloste.

Ze was van kandidaat-Kamerlid gedegradeerd tot gewoon lid.

Hans Nijenhuis, voormalig hoofdredacteur en thans Brussels correspondent van het Algemeen Dagblad, was speciaal naar de keukentafel van de veroordeelde moslimterroriste in Nederland afgereisd om een paginalange witwasoperatie in zijn krant te verzorgen.

(Advertentie)

Dezelfde Nijenhuis die vorig jaar vlak voor de VVD het licht zag als ‘commentator’ in het Algemeen Dagblad de pathetische woorden sprak: “Als Soumaya Sahla een dezer dagen moet terugtreden dan heeft het extremisme gewonnen”. Alsof Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian en Geert Wilders hier de terroristen waren…

In dat interview gooide Soumaya Sahla alle discretie overboord!

“Mark” (ze bedoelde Rutte), die haar eerder na een kop koffie in het Torentje tipte bij de scoutingcommissie van de VVD, had beloofd dat de VVD achter haar zou blijven staan.

Maar “Sophie” (ze bedoelt Hermans) gooide haar bij WNL op Zondag voor de bus.

Zij ‘Sophie’ in dat AD-interview ook trouwens, want over dat optreden van Hermans zei ze: “Ik zag een onkundig persoon die heel laf reageerde”.

Verder gooide ze de inhoud van vertrouwelijke berichten van hoofd voorlichting Kees ‘draaideurcrimineel’ Berghuis en voorlichter Noud van Bladel op straat.

(Advertentie)

En citeerde ze Rutte uit een telefoongesprek: “We buigen niet voor Wilders, we zijn trots op jou, je hoort bij ons. Maar de mensen willen dat je sorry zegt. Doe dat nou gewoon. Geef een verklaring uit, ga bij een talkshow zitten en zoek daarna even de luwte op.”

Die verklaring kwam er.

Waar ze in een dubbelinterview met Frits Bolkestein in Elsevier eerder nog sprak van een gerechtelijke dwaling, zei ze nu: “Ik betreur de keuzes die ik toen heb gemaakt”.

Ze ging niet bij een talkshow zitten.

Ze zocht wel noodgedwongen de luwte op.

Ze werd namelijk begin vorig jaar uit dat netwerk Veiligheid en Justitie gegooid.

Ik vroeg me toen af of dat was omdat de VVD Geert Wilders niet in de kaart wilde spelen óf omdat bij de VVD opeens toch nog iets van moreel besef was ontstaan.

(Advertentie)

In het AD-interview in januari dit jaar bewéérde ze weer actief te zijn bij de VVD.

Afgelopen zaterdag, toen het ‘Free Palestine, from the river to the sea’ in veel Europese steden door de straten klonk, deed ze dat op Radio 1 in het programma ‘Dr. Kelder en Co.’ wéér.

Meer specifiek: ze was door de VVD benoemd tot lid van het netwerk Migratie en Integratie.

In januari dacht ik nog: Soumaya Sahla lult.

Zo dom (of slecht) is de VVD niet.

De VVD gaat niet nógmaals de fout in met een veroordeelde moslimterroriste.

Maar nu ze het wéér zei, met functie en al, begin ik toch te twijfelen.

(Advertentie)

Daarom vraag ik het jou als nieuwe leider van de VVD maar op de vrouw af, nu we nét weer in Israël hebben gezien tot welke barbaarse daden moslimterroristen in staat zijn.

Klopt het?

Speelt de veroordeelde Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla écht weer een serieuze rol binnen de VVD?

Dat kan toch niet waar zijn?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Een soortgenoot.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!