Beste Westlanders,

Gisteren deden de D66’ers Anne-Marijke Podt en Jan Paternotte een dansje in de Tweede Kamer toen in de Eerste Kamer de Dwangwet was aangenomen.

Jan Paternotte gooide nog wat extra olie op het vuur met een zuigend bericht op Twitter.

“PVV nu twee maanden de grootste. Veel gebeurd in die tijd. Maand 1: het klimaatfonds van 35 miljard aangenomen! Maand 2: spreidingswet komt er toch. Nu al zin in maand 3…”

Ondertussen liet de meerderheid van de gemeenteraad van Westland weten níet mee te gaan werken aan de Dwangwet.

De drie coalitiepartijen (Westland Verstandig, Gemeentebelang Westland en VVD Westland) legden bij monde van VVD-fractievoorzitter Guus Bakker uit dat VVD-staatssecretaris Eric van der Burg die circa 700 opvangplekken op een plek kan stoppen waar de zon niet schijnt.

(Advertentie)

“We kunnen niet eens onze eigen jongeren, ouderen en arbeidsmigranten huisvesten. En dan moeten we nu wel 700 asielzoekers plaatsen. Dat valt aan de gewone burger gewoon niet uit te leggen.”

En zo is dat.

Natuurlijk is het zo dat Eric van der Burg (of diens opvolger) de gemeente Westland kan dwíngen om die 700 asielzoekers wél op te nemen.

Mensen die snappen wat het doel van die ‘Spreidingswet’ is, noemen het niet voor niets de ‘Dwangwet’.

De Staat kan, als een gemeente niet vrijwillig meewerkt en zich laat omkopen met extra vergoedingen tot 5000 euro de opgenomen neus, gewoon de macht in een gemeente overnemen.

Dat betekent: bestemmingsplannen terzijde schuiven, grond en panden opeisen en die asielzoekers gewoon plaatsen.

(Advertentie)

Tussen haakjes: dat gebeurt natuurlijk níet in de achtertuin van jullie PvdA-burgemeester Bouke Arends, die wil dat de gemeente Westland gewoon meewerkt aan die Dwangwet.

Maar geen rechter gaat dus, met die Dwangwet in de hand, gemeenten die juridisch in opstand komen tegen de Staatsdwang gelijk geven.

Dat betekent dat jullie gewoon de Sjaak zijn, net als al die andere gemeenten waarover de ellendige gevolgen van ons ‘Wees welkom in ons land’-beleid worden uitgestrooid.

Bedoel ik daarmee dat jullie wél moeten meewerken?

Nee, natuurlijk niet!

Jullie moeten voet bij stuk houden.

David tegen Goliath.

(Advertentie)

Westland tegen de Almachtige Staat.

Jullie moeten je tot het uiterste verzetten, binnen de grenzen van de wet.

Zodat héél Nederland het monster dat Mark Rutte en de zijnen hebben gecreëerd in de bek kan kijken.

Succes!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Just in case…

PS2. In de nieuwe ‘Nare Jongens Podcast’ (afl. 151) gaat het uiteraard over die schandalige Dwangwet.

UPDATE Voor die paar zeikerds in mijn mail die beweerden dat Podt en Paternotte helemaal niet dansen: bewegende beelden. Ze haten de Nederlandse burgers echt.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!