Beste VVD’ers,

Morgen is het weer zover!

Stoere Praatjes Dag bij de VVD.

Mark Rutte heeft zijn bekendste duizenddingendoekjes via zijn vrienden van De Telegraaf al op jullie afgestuurd.

Johan Remkes die  vindt dat dit kabinet de asielramp (hij noemde het ‘asielcrisis’) moet oplossen…

Henk Kamp die opeens door lijkt te hebben dat je verdragen die onze zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat kapot aan het maken zijn, zoals het Vluchtelingenverdrag en het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens, ook kunt ópzeggen…

Ook uit andere hoek komen de bekende stoere praatjes weer tot jullie.

(Advertentie)

‘Kritische partijleden’ (meestal hebben die de Castricumse VVD-wethouder Paul Slettenhaar als woordvoerder) deden weer eens een brandbrief de deur uit.

En de voorman van de kinderclub, JOVD’er Michiel Suijker, zegt hélemaal klaar te zijn met de “excuusretoriek”.

Overtuigt dat jullie niet voldoende dat Mark Rutte echt een einde wil maken aan de puinhopen van acht jaar Dijkhoff, Harbers, Broekers-Knol en Van der Burg?

Dan heeft Rutte altijd de twee grootste lachertjes van de VVD-fractie nog.

Kamerlid Ruben Brekelmans en fractievoorzitter Sophietje Tassendrager.

(Advertentie)

Het kán natuurlijk hè, dat jullie die Brabantse gladjakker met die babywangetjes die die Dwangwet gewoon steunde, geloven als hij zegt dat zijn geduld begint op te raken.

En het kán dat jullie Sophietje Tassendrager serieus nemen als ze “voor de laatste keer vriendelijk vraagt” om de instroom van die tienduizenden economische gelukszoekers die onze verzorgingsstaat komen verzieken terug te brengen.

Dat jullie denken dat Mark Rutte metéén in de houding springt als het non-talent dat haar hele carrière aan Rutte (en haar dubieuze vader) te danken heeft na die “vriendelijke vraag” het iets minder vriendelijk gaat vragen.

Na bijna dertien jaar zijn jullie niet meer zó onnozel toch?

(Advertentie)

Morgen is het weer Stoere Praatjes Dag bij de VVD. Rutte belooft nóg meer “persoonlijk commitment” en jullie klappen je handen stuk voor zijn “daadkrachtige leiderschap”.

Net zoals bij het vorige congres in november.

En overmorgen zet VVD-staatssecretaris Eric van der Burg de poorten van het land in opdracht van Sigrid Kaag en Mirjam ‘Appeltje’ Bikker weer wagenwijd open.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voorkomt eelt op je handen.


Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Doneren kan via Backme. Waarvoor dank!