Beste stemgerechtigden,

Er zijn vier manieren om Frans Timmermans aan de macht te helpen.

De eerste manier: op GroenLinks-PvdA stemmen.

Als GroenLinks-PvdA de grootste wordt, maakt de VVD net als toen die partij in 2021 bij het kruisje tekende onder het regeerakkoord van Sigrid Kaag, de draai naar links en zoeken ze er een zooitje kleine linkse partijen bij om een meerderheid te halen in de Tweede Kamer. Denk aan D66, Volt, de PvdD, ChristenUnie en ongetwijfeld ook die jodenhaters van DENK. (Tip voor mensen die inderdaad op GroenLinks-PvdA willen stemmen op 23 november: ga zo vroeg mogelijk naar het stembureau!)

De tweede manier: niet gaan stemmen.

Volgens de peiling van Maurice de Hond (in 2021 de beste van al die voorspellers) gaat de PVV momenteel aan kop. GroenLinks-PvdA zal er de laatste dagen van de campagne dus alles aan doen om het schrikbeeld van een “extreemrechts” kabinet te gebruiken om sympathisanten van de eigen partijen die twijfelen of ze gaan stemmen alsnog naar de stembus te krijgen. Én om van andere linkse partijen strategische stemmen binnen te hengelen van kiezers die in dat “extreemrechts”-frame trappen. Denk aan kiezers van D66, Volt, de PvdD, SP en BIJ1.

(Advertentie)

De derde manier: blanco stemmen.

Naast de niet-stemmers (die gewoon dom of lui zijn) zijn er ook kiesgerechtigden die zichzelf heel slim vinden door blanco te stemmen. De ‘wakkeren’. De ‘snappies’. Die denken het systeem te fucken als ze een leeg formulier in de Kliko’s op het stembureau te deponeren. Deze lui komen altijd met een onnavolgbaar verhaal over hoe de blanco stem mede zou bepalen hoe de zetels verdeeld worden. Allemaal gelul van een dronken aardbei. Met maar één resultaat: Frans Timmermans een klein stijfje. Want zíjn kiezers kleuren gewoon één vakje rood bij lijst 3 en die stemmen tellen wél mee.

De vierde manier: ongeldig stemmen.

(Bijna) iedere 18-plusser heeft in Nederland stemrecht. Dat leidt er toe dat ook sukkels die niet snappen dat je in het stembureau alleen maar één vakje voor een naam op het stembiljet rood moet maken (en zelfverklaarde systeemfuckers) stemrecht hebben. Iedereen die wil dat Frans Timmermans woensdagavond laat op de tafel springt en wordt toegejuicht door een verlekkerd naar zijn kont kijkende Jesse Klaver (remember 2021), snapt wél hoe dat werkt, met dat ene vakje.

(Advertentie)

Dus?

Dus blijf woensdag niet op uw luie reet zitten.

Dus ga niet bijdehand “het systeem fucken”.

Dus stem niet op lijst 3.

Maar hou wél je fatsoen.

Zo simpel is het.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Het schijnt bij Geert Wilders, Fleur Agema en Martin Bosma op hun nachtkastje te liggen. Ze kijken er altijd even naar om glimlachend in slaap te kunnen vallen.


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!