Beste Rotterdammers,

Gisteren was ik eindelijk weer eens een dagje terug in mijn geboortestad, weg van de hatende hitsertjes op social media ook.

En ik moet eerlijk zeggen: ik kreeg weer een beetje hoop.

We moesten ’s avonds met het gezin van Trattoria Gusto aan de Schiedamse Vest naar het Oude Luxor om Youp van ’t Hek alvast uit te zwaaien.

Omdat wij in Eesterga goddank nooit iets meemaken dat de krant haalt, vroeg ik of het goed was als we via de Coolsingel naar de Kruiskade zouden wandelen in plaats van via de Lijnbaan.

Ik gebruikte als smoes dat ik dan even kon kijken hoe het ervoor stond met de verbouwing van het Holbeinhuis, in 1982 mijn eerste werkplek in loondienst, bij het Rotterdams Nieuwsblad.

(Advertentie)

En dat ik voor de familiaire geschiedschrijving een fotootje wilde maken van café ’t Fust op het Stadhuisplein, waar ik eind 1984 heel ouderwets ‘verkering vroeg’ aan de latere en tevens huidige mevrouw Dijkgraaf.

De waarheid was: ik wilde een glimp opvangen van de grote demonstratie van ‘ja, maar’-zeggers, Hamas-apologeten en ouderwetse Jodenhaters die voor het stadhuis zou worden gehouden, als warming-up voor de nóg grotere demonstratie van zondag.

Even kijken of hier ook met de strijdvlag van de Taliban werd gezwaaid, net als in Utrecht.

Of ook hier de enkeling met een Israëlische vlag door de politie zou worden bevolen om die héél snel te verstoppen, voor er een Pali-pijper over de rooie zou gaan.

En ik hoopte, voor de foto, nog even te zien hoe jullie burgemeester Ahmed Aboutaleb na terugkeer van vakantie uit het Marokkaanse dorp waar hij voor na zijn pensionering een villa laat bouwen op het bordes zou verschijnen.

(Advertentie)

En hoe hij zou worden toegejuicht door zijn pak ‘m beet 7000 vrienden met de Palestijnse vlag en de Arafatsjaals.

Waarom ik toch weer een beetje hoop kreeg?

Géén hond te zien!

Nou ja, er waren hooguit 40, 45 man/vrouw naar de Coolsingel gekomen om hun solidariteit met de bevolking van Gaza hun haat tegen de Joden te betuigen.

Ik koester nu maar de hoop dat de geest bij die lui in jullie (en nog altijd mijn) stad weer ín de fles is.

Dat ze even boos waren op Israël door al het nepnieuws van de NOS, BNNVARA, RTL Nieuws, NRC, Het Parool en hoe die leden van de Nederlandse Lügenpresse verder ook heten, maar dat ze daarna op Geenstijl waren gaan kijken naar het echte nieuws en tot de conclusie waren gekomen dat die lui van Hamas óók geen lieverdjes zijn.

(Advertentie)

En dat je beter niet kunt demonstreren om je steun te betuigen aan losgeslagen barbaren die onschuldige mannen, vrouwen en kinderen martelen, verkrachten, ontvoeren en op beestachtige wijze vermoorden omdat het Joden zijn.

Daarom stapte ik best wel vrolijk het Oude Luxor binnen.

Ik was blij met die lage opkomst op de Coolsingel!

Al kan het natuurlijk ook dat die Hamas-verheerlijkers thuisbleven omdat ze niet tegen een paar druppels regen op hun smoel kunnen.

Maar dat zien we morgen dan wel weer.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Je moet toch de moed erin houden, nietwaar?


Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!