Beste Op1-redactie,

Waarvan ken ik het programma Op1, dat volgend jaar van de buis verdwijnt?

Van jullie bijnaam.

Ab1.

Die bijnaam kregen jullie door tijdens de coronacrisis blind achter de levensgevaarlijke omhooggevallen schoolmeester Hugo de Jonge en die lui van het Outbreak Management Team en het Veiligheidsberaad (Hubert Bruls!) aan te lopen en overheidskritische geluiden van tafel te weren.

Need I say more?

Van jullie kartelgeknuffel.

Uit de ‘diversiteitswatch’ op Twitter blijkt dat jullie bij de vier verkiezingen die tijdens jullie bestaan plaatshadden een grote voorliefde hadden voor partijen die aan de macht waren. In 2021 gaven jullie miljoenmiljard kontjes aan de grootschalige propagandacampagne van Sigrid Kaag. En tussen de val van Rutte 4 en de verkiezingen van 22 november zaten de vier kabinetspartijen gezamenlijk liefst 59 keer aan tafel (GroenLinks/PvdA 15 keer) en de drie grote winnaars PVV, NSC en BBB in totaal eh… slechts 12 keer.

Twaalf keer het CDA, tien keer de ChristenUnie, drie keer NSC en nul keer de PVV.

Dus 22 optredens voor twee partijtjes die nu gezamenlijk acht zetels hebben, tegen 12 voor drie partijen die gezamenlijk 64 zetels hebben.

Need I say more?

(Advertentie)

Van jullie presentatorenflaters.

Tussen het bizarre aantal van liefst 24 (!) presentatoren die jullie in minder dan vier jaar versleten, zaten ook volstrekte misfits als Kefah Allush, Margje Fikse, Natasja Gibbs, Astrid Joosten, Amber Kortzorg, Paul de Leeuw, Gioivanca Ostiana, Pieter van der Wielen en Talitha Muusse (die een smerige trap na kreeg van jullie grote baas Bert Huisjes).

En dan heb ik het nog maar even niet over Mark Ruttes BFF Jort Kelder en de totaal niet in zijn gasten geïnteresseerde haatsmurf (die een smerige trap na gaf aan het programma dat hem -figuurlijk in zijn geval- groot maakte).

Need I say more?

(Advertentie)

Van de kijkcijfers.

Die waren in het begin dankzij corona prima, maar zijn sindsdien structureel aan het dalen.

Hoe diep?

Tot onder die van… Khalid en Sophie 🙂

Need I say more?

Nee toch?

Het is volkomen terecht dat het wangedrocht Op1 plaats maakt voor een nieuwe talkshow op de late avond.

(Advertentie)

En dat jullie nu zo janken omdat jullie dat nieuws ‘uit de krant moesten vernemen’?

Twee bronnen van de Volkskrant bevestigen dat jullie grote baas Bert Huisjes jullie van de NPO moest melden dat de stekker uit het koekoeksjong Op1 ging.

De NPO kan mij vanwege het schaamteloze propagandawerk voor de Staat niet vaak genoeg worden aangepakt, maar dat Huisjes, die Op1 samen met toenmalig directeur video Frans Klein bedacht, dat niet gedaan heeft, valt de NPO niet aan te rekenen.

Ga lekker janken bij die intrigant in plaats van in de media.

En dan nog wat.

(Advertentie)

In het AD zei presentator Sven Kockelmann dat “de makers sterk hebben overwogen donderdag niet uit te zenden, maar dat we dat voor de kijkers alsnog deden”.

‘Voor de kijkers’.

LOL.

Daar zit nou precies het probleem.

Er zou geen kijker van wakker hebben gelegen als jullie gisteren op zwart zouden zijn gegaan.

Dus ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg: doeidoei!

Groet,

JanD

PS. Cadeautjes. Eentje voor alle leden van de club!


Wil je doneren? Dat kan via Backme of  Bunq. Kopen via mijn Amazon-link is ook top!

Dank voor jullie donaties!