Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hé mop!

Ik heb er vanochtend het filmpje nog maar eens bij gepakt waarin een Gedeputeerde van de provincie Gelderland op vliegveld Lelystad op bezoek was bij een Gedeputeerde van de provincie Flevoland.

Je kent het wel.

Dit filmpje:

Ik keek het terug ter gelegenheid van het ‘heuglijke nieuws’ dat de Schiphol Group klaar is met de aankoop van stikstofrechten van boeren.

De buit is binnen!

Daardoor kan Schiphol Airport eindelijk een natuurvergunning krijgen om lekker door te blijven draaien en kan het regionale hobbyvliegveldje bij Lelystad alsnog worden geopend om op termijn onder de naam ‘Lelystad Airport’ 45.000 vakantievluchten per jaar te herbergen.

De Schiphol Group, die voor 69,77 procent eigendom is van de Staat der Nederlanden (en voor 20,03 procent van Amster- en 2,20 procent van Rotterdam).

Stikstofrechten die de Staat der Nederlanden níet mocht kopen om de door de schuld van de Staat der Nederlanden illegaal draaiende boeren die eufemistisch ‘PAS-melders’ worden genoemd alsnog te legaliseren.

Stikstofrechten die óók niet meer kunnen worden ingezet om woningbouw (na de coronaramp de tweede grote clusterfuck van de zelfverliefde stuiterbal Hugo de Jonge) mogelijk te maken.

De Gedeputeerde van de provincie Gelderland ben jij.

Jij bezong in dat filmpje de kansen van de opening van ‘Lelystad Airport’ voor de in Gelderland gelegen gemeente Harderwijk.

“Volgens mij is dit echt een prachtkans voor Harderwijk.”

Volgens de gemeente Harderwijk niet.

Want ondanks dat ‘Lelystad Airport’ beloofde het aantal geplande vluchten te verlagen boven de gemeente Harderwijk (waartoe niet geheel toevallig ook jouw woonplaats Hierden behoort), weigert Harderwijk de lobby voor de opening van ‘Lelystad Airport’ te ondersteunen.

Een motie waarin werd uitgesproken dat ‘Lelystad Airport’ helemaal geen “prachtkans voor Harderwijk” is en Harderwijk dus ook niet wenst op te draaien voor de lobbykosten werd door de hele gemeenteraad gesteund.

Op één partij na.

Jouw VVD.

Toevallig allemaal, hè?

Maar dat wisten we natuurlijk al.

Interessant is die Gedeputeerde van de provincie Flevoland.

Jaap Lodders.

Ook VVD’er, uiteraard.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De broer van oud-Kamerlid Helma Lodders, die tegenwoordig voorzitter is van de belangenorganisatie Vee & Logistiek Nederland.

Oud-VVD-Kamerlid Lodders.

Die Jaap Lodders, die zag nog veel meer kansen dan jij.

En weet je wat die tegenwoordig doet?

Die is (onder meer) voorzitter van LTO Nederland in de regio Noord.

Hoe LTO Noord zich presenteert?

“Wij zijn LTO Noord. De belangenvereniging van boeren en tuinders. Wij laten de stem van boeren en tuinders horen en nemen het voortouw in de ontwikkeling van de sector. Wij zijn er voor de boer. Want de boer is er voor ons allemaal. LTO Noord. Achter de boer en tuinder. Voor ons allemaal.”

LTO Nederland, de club waar beroepspoliticus Sjaak van der Tak van de voormalige boerenpartij CDA aan het roer staat.

Het CDA dat de agrarische sector in één regeerperiode laat slopen en sloopt.

Jaap Lodders werkt trouwens niet alleen voor LTO Nederland.

Hij is ook voorzitter van de VVD-afdeling Zuiderzee, die over héél Flevoland gaat.

Die Nederlandse boeren kunnen er inderdaad vertrouwen in hebben dat de Staat ze fair behandelt en dat LTO-Nederland voor hun belangen opkomt.

Álle vertrouwen.

En ik ben 1,90 meter lang, heb een blonde bos met krullen en een sixpack.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Het is hélemaal jij!

Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ is gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden zeer gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!