Mevrouw Van der Wal,

U kunt trots zijn op uzelf.

Precies op het moment dat het Nederlandse kabinet het nodig heeft, valt er bij de minister van Natuur en Stikstof een brief van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius op de mat.

Een brief waarin staat dat ‘Brussel’ Nederland houdt aan het stikstofbeleid van Sigrid Kaag, dat Mark Rutte heeft omarmd om nog een rondje premier te mogen blijven van Hare Hooghartigheid.

Een brief waarin ‘Brussel’ dingen benoemt (zoals het jaartal ‘2030’) die ‘Brussel’ de EU-landen helemaal niet heeft opgelegd.

(Advertentie)

Een brief  waarin ‘Brussel’ details benoemt (dat de ‘kritische depositiewaarde in geen enkel Natura 2000-gebied mag worden overschreden’) waar ‘Brussel’ helemaal niet over gaat.

Een brief waarin ‘Brussel’ zich actief bemoeit met binnenlandse aangelegenheden, wat ‘Brussel’ anders nooit doet.

Een brief zonder fatsoenlijk briefhoofd.

Een brief in het Nederlands.

Een brief die via de post binnenkomt bij de minister van Natuur en Stikstof op de dag dat de minister van Natuur en Stikstof ‘toevallig’ net op bezoek is bij Eurocommissaris Sinkevičius.

(Advertentie)

Een brief die ‘toevallig’ uitlekt aan RTL Nieuws nét op de dag dat de top van het kabinet weer een crisisberaad houdt om maar te voorkomen dat er nieuwe verkiezingen komen.

Een brief waarvan de minister van Natuur en Stikstof ‘betreurt’ dat-ie op straat ligt.

Ik weet het niet, hoor.

Nou ja, ik weet het eigenlijk wel.

Jullie belazeren de kluit.

Voor de zoveelste keer.

(Advertentie)

En u bent de marionet die voor Sigrid Kaag, Mark Rutte en Sinkevičius’ goede vriend Frans Timmermans het vuile werk opknapt.

Het loopmeisje van de plucheplakkers.

En daar bent u nog trots op ook.

Onnozele gans.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dan weet u hoe u de naam ‘Virginijus Sinkevičius’ moet uitspreken in de Tweede Kamer.

UPDATE Billenkoek voor de Didi-dames van de Pieter Heerma van het Europees Parlement.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!