Beste Attje,

Ik las gisteren de ‘waarschuwing’ van premier Mark Rutte in dat lik- en slijm-interview in De Telegraaf en ik moest zo onbedaarlijk lachen.

Mark Rutte die de kiezers waarschuwt voor Attje Kuiken.

LOL.

Als de kiezers op 15 maart op de PvdA stemmen, beweerde Rutte met een stalen gezicht, gaan de hardwerkende Nederlanders meer belasting betalen.

Hij vergat even te vertellen dat de hardwerkende Nederlander onder zijn bewind 8,9 procent meer belasting is gaan betalen (de collectieve lastendruk steeg van 35,8 procent in het eerste kwartaal van 2013 naar 39,0 in het laatst gemeten eerste kwartaal).

Links beleid moet tenslotte ergens van betaald worden, hè.

Om met oud-VVD-leider Hans Wiegel te spreken: “Sinterklaas bestaat”.

En dan niet met “en hij zit daar”, zoals destijds met Joop den Uyl, maar met: “en hij stond gisteren samen met zijn beoogde opvolger Edith Schippers in De Telegraaf.”

Iedereen snapt waarom Rutte de aanval opende op de PvdA en jullie extremistische broertje GroenLinks.

Niet omdat-ie bang is dat hij dan nóg linkser beleid moet gaan voeren, want na een serieus gevalletje netwerkcorruptie met die dividendbelasting probeert Rutte niet eens meer een serieuze poging te ondernemen de VVD een ondernemerspartij te laten lijken. En al helemáál geen MKB-partij.

Hij is wat dat betreft helemaal jouw premier.

En dat hij een veroordeelde Hofstadgroepterroriste knuffelt en zelfs adviseert hoe ze binnen de VVD alsnog haar ‘tweede kans’ kan pakken op mooie baantjes in de buurt van haar vroegere target Geert Wilders, is bepaald geen ‘rechts beleid’ te noemen.

Hij is wat dat betreft helemaal Jesses premier.

En dat onder zijn bewind de grenzen wagenwijd open staan voor niet alleen echte vluchtelingen, maar ook voor economische gelukszoekers (of nog erger: IS-terroristen) die zijn kabinet zonder enige controle aan een status als asielzoeker en dus gratis zorg, gratis huis en gratis geld helpt, maakt hem tot de beste vriend ter wereld van de Afrikaanse mensensmokkelaars.

Hij is wat dat betreft helemaal júllie premier.

Nee, de enige reden waarom Rutte die twee verslaggevers van De Telegraaf liet langskomen om zijn propagandapraatje te noteren was dat hij de potentiële kiezers van BBB en JA21 hoopt over te halen uit angst voor het ‘linkse gevaar’ niet op BBB of JA21 te stemmen, maar op de VVD.

Feitelijk waarschuwt Mark Rutte die potentiële kiezers dus voor Mark Rutte, maar hij hoopt met behulp van bevriende, kritiekloze media potentiële BBB- en JA21-kiezers die te dom zijn om te poepen zover te krijgen dat ze “dan toch maar” VVD stemmen.

Goeie strategie.

Zijn enige kansrijke.

Want er zijn overal mensen die te dom zijn om te poepen (anders stemde niemand meer op de eenpotnatpartijen VVD, D66, CDA, Christenunie, PvdA en GroenLinks, nietwaar).

Het is kapotgrappig dat jij dat allemaal niet door hebt en dat je denkt dat het om jou en jouw partij gaat.

Jij bent met ongekend ongeïnspireerde toespraakjes en door je over te leveren aan de veel gewiekstere bakfietssekte van Jesse Klaver bezig de PvdA hoogstpersoonlijk de nek om te draaien.

En dan lees je zo’n lulverhaal van Rutte en zeg jij glashard, gelijk de muis uit het mopje met de olifant: “Wat zíjn we aan het stampen hè? Kijk die Rutte eens bang voor ons zijn!

Sorry, dat moet ik corrigeren.

Waar ik zei: ‘zeg jij glashard’, bedoelde ik: ‘lees jij met rode vlekken in je nek hortend en stotend voor van een briefje’.

Want zo diep is de PvdA onder jouw ‘leiderschap’ gezakt.

En daar zou Mark Rutte bang voor zijn?

LOL.

Die gast vreet je op.

Maar ja, dat kan dus elke sukkel.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Jij kunt echt niet meer zonder!

Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden zeer gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!