Beste meneer Al-Qaq,

Soms moet de partner het doen, hè?

Zelf ben ik maar een eenvoudige stukkiestikker uit Eesterga, een soort dorpsgek, dus ik kan verder weinig kwaad.

Toch grijpt mevrouw Dijkgraaf regelmatig in.

Dan zegt ze bijvoorbeeld, als ik iemand die in mijn ogen verantwoordelijk is voor de dood van duizenden zieken en bejaarden een ‘moordenaar’ noem, dat CDA-minister Hugo de Jonge het misschien allemaal ook weer niet zó slecht bedoelde, maar gewoon in paniek was.

En dan maak ik van ‘verantwoordelijk’: mede-verantwoordelijk.

(Advertentie)

Of ze schiet een wild idee van me af.

Dan wil ik bijvoorbeeld stoppen met alle activiteiten waarmee ik mijn deel van de hypotheek betaal en net als Drew Pritchard van het programma ‘Salvage Hunters’ met een busje door Europa gaan rijden om ouwe meuk op te halen die ik dan in Nederland in mijn eigen ouwe meukwinkel voor twee keer de inkoopwaarde ga verkopen.

Krijg ik als reactie van mevrouw Dijkgraaf: “Dat jij hetzelfde kapsel hebt als Drew Pritchard wil niet zeggen dat je verstand hebt van antiek. En ik moet al die rotzooi niet op mijn erf. Dus blijf jij nou maar lekker boeken en stukjes schrijven.”

En dan stop ik het idee weer terug in mijn achterhoofd.

Ook adviseert ze me weleens om helemaal met iets te stoppen.

(Advertentie)

En dat is waarom ik u schrijf.

Ooit, toen er één of andere godsdienstwaanzinnige wappie met een fakkel voor de deur van jullie Haagse huis stond, zei uw vrouw dat ze zou stoppen met haar huidige baan als één van de kinderen een beroep op haar zou doen om weer een minder gevaarlijke job voor de VN in het Midden-Oosten aan te nemen.

Net als vroeger.

Chemische wapens opruimen in Syrië, oorlogen voorkomen tussen Israël en Libanon, dat soort klusjes.

Maar Janna, Makram, Innas en Adam hebben blijkbaar geen beroep op uw vrouw gedaan.

Dus misschien moet u het maar doen.

(Advertentie)

Uw vrouw wilde de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden.

In 2021 leek dat, met eigen documentaires op de Staatsomroep enzo, even kansrijk.

Maar we zijn nu twee jaar verder en de conclusie is: Nederland moet uw vrouw niet.

Want wat bleek vorige week woensdag bij het referendum dat ook wel ‘Provinciale Statenverkiezingen’ wordt genoemd?

Nederland heeft liever Caroline van der Plas dan uw vrouw.

Nederland heeft liever Mark Rutte dan uw vrouw.

Nederland heeft liever Jesse Klaver dan uw vrouw.

(Advertentie)

Nederland heeft nota bene liever Attje Kuiken dan uw vrouw.

Nederland heeft, zo werd pas gisteren duidelijk, zélfs liever Geert Wilders dan uw vrouw.

Terwijl uw vrouw zo zeker wist dat dat nóóit zou gebeuren:

Nederland is een ondankbaar land, meneer al-Qaq.

Dit ligt natuurlijk helemaal niet aan uw vrouw, dit ligt aan Nederland.

Als uw vrouw haar energie, haar verstand en haar liefde aan dit land wil blijven geven, is ze knettergek.

En dat moet íemand haar vertellen.

U dus.

(Advertentie)

U moet gewoon zeggen: “عزيزي سيغريد ، إنهم لا يستحقونك! دعهم يسقطون الموتى ، ننتقل إلى منزلنا في نيويورك ، منزلنا في سويسرا أو منزلنا في القدس. الاصبع لهم!”

Jammer voor ons, maar we hebben onze kans gehad en we hebben hem laten lopen.

Als ze uw vrouw laten verliezen van die smerige racist, van dat ordinaire mokkel met die rooie vlekken in haar nek, van dat straatratje uit Roosendaal, van die aartsleugenaar die overal maar mee wegkomt én van die dikke boerentrien uit Deventer, dan verdienen ze uw vrouw ook niet.

Neem verantwoordelijkheid voor uw gezinsgeluk.

Uw vrouw zal u dankbaar zijn!

Ik trouwens ook 😉

Groet,

JanD

PS. Cadeautje ter herinnering! Ik stuur er meteen vier. Voor op de schoorsteenmantel van al jullie huizen.


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!