Beste werkzoekenden,

De Amsterdamse politie is dringend op zoek naar nieuwe medewerkers.

Er is echter een probleem met de tests die bij sollicitaties worden afgenomen.

Die zijn voor veel kandidaten niet te doen, omdat de middelbare scholen steeds meer laaggeletterden afleveren. Dat zijn mensen die wel een beetje kunnen lezen en schrijven, maar onvoldoende kunnen meekomen in de maatschappij.

De Amsterdamse politie wil graag divers en inclusief zijn en experimenteert daarom momenteel met alternatieve tests, om ook deze kandidaten een kans te geven op een baan bij de politie.

Ik kreeg gisteren van een man in een lange regenjas zwarte vrouw in een rolstoel een exemplaar van de nieuwe intelligentietest die sollicitanten naar een functie bij de Amsterdamse politie moeten afleggen.

Die test bestond uit slechts tien multiple-choice vragen (dat zijn vragen waarbij je uit meerdere antwoorden het juiste antwoord moet kiezen).

“Ik heb begrepen”, zei de vrouw, “dat deze test álle andere tests gaat vervangen. Ze laten tien foto’s zien en wie alle antwoorden goed heeft, kan de volgende dag beginnen.”

Ik weet niet of ik strafbaar ben als ik die test met jullie deel en dus een lange celstraf riskeer, maar ik weet al heel mijn leven dat de mooiste bloemen langs de rand van het ravijn groeien, dus ik doe het gewoon.

De bedoeling is dus dat je maximaal vijf seconden naar elke foto kijkt en dan de letter voor het juiste antwoord opschrijft.

Die tien letters vormen samen een woord.

Extra tip: je kúnt bij de digitale versie van deze test stiekem op de foto’s klikken, maar dan loop je wél het risico dat je zakt!

Komt-ie:


Foto 1

Z) Ballonnen.

A) Condooms.


Foto 2

A) Auto.

E) Fatbike.


Foto 3

N) CD.

I) Boek.


Foto 4

F) Eau de parfum.

G) Whiskey.


Foto 5

E) Machete.

S) Kaasschaaf.


Foto 6

A) Wasmiddel.

N) Cocaïne.


Foto 7

O) Vrijheid!

P) Onderdrukking.


Foto 8

M) Vogelzaad.

E) Kattenvoer.


Foto 9

R) Zonnebril.

E) Contactlenzen.


Foto 10

N) Koran.

T) Bijbel.


Ben je klaar?

En kwam er een woord uit dat je begrijpt?

Zo nee, dan heb je bij de Amsterdamse politie níets te zoeken.

Zo ja, dan mag je morgen bij mevrouw Halsema je contract tekenen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Een mooi bossie bloemen! Om je te feliciteren of te troosten.