Beste ouders,

Pim en Bob Dijkgraaf zijn op een leeftijd dat ze de ‘wijze raad’ van hun ouders niet meer tot zich nemen, ook niet als we ze ‘tips’ noemen.

Maar soms wil je die toch kwijt.

Daarom richt ik me deze zondag tot jullie, in de hoop dat jullie je zoons nog wel wat handige tips kunnen meegeven voor de rest van hun leven.

Ik heb ze pas de laatste drie dagen opgeschreven, dus hier en daar zullen jullie merken dat de inspiratie ook een beetje vanuit die malle liedjeswedstrijd in Zweden kwam.

Maar volgens mij zijn ze tamelijk universeel toepasbaar.

Nou, daar komen ze.

(Advertentie)

Tip 1: Als je later als fan graag een overenthousiast juichaapje wilt worden en je wilt er nog geld voor krijgen ook, word dan journalist.

Tip 2: Als je later een internationale liedjeswedstrijd wilt winnen, werk dan niet aan je stem, maar aan je rokjescollectie en je soortnaam.

Tip 3: Als je later met de allerbeste bedoelingen in een compleet gekkenhuis terecht blijkt te zijn gekomen, doe dan als Jan Smit (want vluchten kan dus wel).

Tip 4a: Als je per se een baan in de schijnwerpers wilt waarvoor je totaal de competentie mist, solliciteer dan als directeur bij AvroTROS.

Tip 4b: Of de NPO.

Tip 5: Als je juichaapjes van terroristische organisaties over de pis wilt krijgen, stem dan bij elke gelegenheid op een Jood.

Tip 6: Als je een winnaar wilt zijn, ga dan in een land wonen dat geen onderdeel uitmaakt van de EU.

(Advertentie)

Tip 7: Als je bij winnaars wilt horen omdat je denkt dat dat ook jou een getapte jongen maakt, wed dan niet telkens op het verkeerde paard.

Tip 8: Als je niet voortijdig naar huis wilt worden gestuurd, sla dan geen meisjes.

Kun je al die tips niet onthouden?

Geeft niks!

Ik kan ze ook in één Totaaltip samenvatten.

Word geen Cornald Maas.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als-ie filliaalchef bij de Blokker wordt.