Meneer Pechtold,

Dat ging snel!

Sjoerd W. Sjoerdsma?

Stil.

Jan Paternotte?

Stil.

Steven van Weyenberg?

Stil.

(Advertentie)

Tjeerd de Groot?

Dóódstil.

Caroline van der Plas van BBB heeft in samenwerking met de kiezers zegenrijk werk voor Nederland gedaan door met één stembusgang de laatst overgebleven magere mannetjes de mond te snoeren.

Magere mannetjes?

Out!

Kunnen wij al juichen?

Helaas niet.

Want D66 geeft nog niet helemáál op.

En dus is er een andere categorie D66-‘mannetjes’ uit de mottenballen gehaald om de inwoners van dit voorheen gave landje het bloed onder de nagels vandaan te halen.

(Advertentie)

U bent de bekendste.

U bloedzuigt door, tussen uw drukke werkzaamheden als directeur van de falende rijbewijsfabriek CBR door, op donderdag de monarchie af te schaffen en op vrijdag de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer, waar de ja-knikkers van GroenLinks en PvdA misschien niet meer voldoende zijn om het beleid van Sigrid Kaag er even snel doorheen te jassen, is volgens u “niet efficiënt”.

Dus als die Eerste Kamer niet héél snel terug gaat naar wat u als haar taak beschouwt (ja-knikken), moet de stekker er maar uit.

Het wachten is op uw voorstel om dan meteen de meest ‘efficiënte’ staatsvorm maar in te voeren: de dictatuur.

Waarin uiteraard iedereen de dictator van dienst mag zijn (als hij of zij maar een lidmaatschapskaart van D66 kan tonen).

(Advertentie)

Maar dat allemaal terzijde, ik had het over D66-mannetjes die ter vervanging van de magere mannetjes uit de mottenballen zijn gehaald.

U dus.

Maar ook oud-Kamerlid Kees Verhoeven. De wachtgeldprofiteur die, nu zijn boekje ligt te verstoffen in de magazijnen van het Centraal Boekhuis, op social media met ongekend enthousiasme in de magere mannetjes-vacature is gestapt.

En zelfs het mislukte oud-Kamerlid Sidney Smeets. Die advocaat heeft zijn aangiftehandeltje tegen mensen die de definitie van ‘pedoseksualiteit’ niet helemaal scherp op hun netvlies hebben zelfs even op een laag pitje gezet om namens de partij te zuigen, te zuigen en… te zuigen.

Het verband tussen jullie drieën?

Uiterlijk is dat er niet.

Maar we hebben natuurlijk wel jullie gedrag.

(Advertentie)

Kees Verhoeven met z’n meisjes en z’n ijsjes…

Sidney Smeets met de jongens waarop hij (uiteraard precíes binnen de grenzen van de wet) zijn ‘lentekriebels’ botviert…

En u met (onder veel meer) die poging een door u bezwangerd D66-lid in de provincie tot abortus te dwingen en daarna te intimideren door een topadvocaat (dus niet Smeets, JD.) op haar dak te sturen…

Nou, ik zie wel een verband.

Nu alleen nog een naam die net zo mooi allitereert als ‘de magere mannetjes’.

Zelf dacht ik aan ‘het vunzige vullis’.

Maar ik ruil ‘m zo in voor een betere, hoor!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje in de clubkleuren! Voor als u het land weer door trekt.

UPDATE Ik vind deze wel beter, eigenlijk:

(Advertentie)


Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ en de ’99 woorden’ zijn gratis te lezen. Eventuele donaties (via Backme) worden gewaardeerd.

Dank voor jullie donaties!